פוטטוס לא מהעולם הזה!
אחרי ניסיונות רבים להכנת הפוטטוס המושלם, ניסיתי עם קמח, ניסיתי עם מליון ואחת תבלינים,
מטוגן בתנור ומה לא,
מצאתי את האחד! ואתם חייבים לנסות בעצמכם 😉
No Reviews
רכיבים
התאם מנות
2-3 תפוחי אדמה מכל סוג | |
1 סיר מים | |
2 כפות מלח גס | |
0.5 כפית סודה לשתייה | |
שמן זית בנדיבות | |
מעט מלח גס | |
1 כפית פלפל שחור גס | |
1 כפית פפריקה מתוקה | |
חופן עלי רוזמרין | |
3-4 שיני שום כתוש |
לרוטב- לא חובה
1 כף מיונז | |
1.5 כפות צ'ילי מתוק |
הוראות
1.
בסיר גדול נשים מים רותחים, מלח גס וסודה לשתייה, נערבב היטב ונוסיף את תפוחי האדמה עם קליפתם
![](https://shirsfood.co.il/wp-content/uploads/2021/10/מים-רותחים.jpg)
![](https://shirsfood.co.il/wp-content/uploads/2021/10/מלח-גס.jpg)
![](https://shirsfood.co.il/wp-content/uploads/2021/10/תפוא-1.jpg)
בוצע
2.
נערבב את הכל ונמתין בערך 10 דקות עד שתפוחי האדמה מתרככים אבל לא רכים מדי
![](https://shirsfood.co.il/wp-content/uploads/2021/10/לערבב-3.jpg)
![](https://shirsfood.co.il/wp-content/uploads/2021/10/רך.jpg)
בוצע
3.
נעביר למסננת וניתן להם להצטנן במשך 20 דקות
בזמן הזה נכין את הציפוי
בוצע
4.
במחבת בינונית נשים שמן זית ושום כתוש, חשוב שהאש תהיה בינונית- נמוכה כדי שהשום לא יישרף בתהליך
![](https://shirsfood.co.il/wp-content/uploads/2021/10/שמן-זית-1.jpg)
![](https://shirsfood.co.il/wp-content/uploads/2021/10/שום-כתוש-1.jpg)
בוצע
5.
נוסיף מעט מלח גס ( תפוחי האדמה כבר הומלחו) , פלפל שחור גס, פפריקה מתוקה ורוזמרין
לערבב היטב ולהמתין בערך 3 דקות עד שהשום מתבשל אך לא נשרף
![](https://shirsfood.co.il/wp-content/uploads/2021/10/רוזמרין.jpg)
![](https://shirsfood.co.il/wp-content/uploads/2021/10/פלפל-גס.jpg)
![](https://shirsfood.co.il/wp-content/uploads/2021/10/מלח-4.jpg)
![](https://shirsfood.co.il/wp-content/uploads/2021/10/פפריקה-ולערבב.jpg)
בוצע
6.
לאחר שתפוחי האדמה הצטננו נעביר לקערה ונוסיף את הציפוי, נערבב היטב עד שכל תפוחי האדמה מכוסים ברוטב
![](https://shirsfood.co.il/wp-content/uploads/2021/10/לשפוך-מעל.jpg)
![](https://shirsfood.co.il/wp-content/uploads/2021/10/לערבב1-2.jpg)
בוצע
7.
להעביר לתבנית של תנור , לסדר אותם יפה ולהשתדל שלא יהיו אחד על השני
בזמן הזה נחמם תנור ל200 מעלות
![](https://shirsfood.co.il/wp-content/uploads/2021/10/תבנית.jpg)
בוצע
8.
נכניס לתנור שחומם כ10 דקות למשך רבע שעה
ויש לכם את הפוטטוס הכי טעים , קריספי מבחוץ, רך מבפנים שמתאים לכל ארוחה
![](https://shirsfood.co.il/wp-content/uploads/2021/10/מוכן-2.jpg)
בוצע
9.
אני טבלתי ברוטב מיונז וצ'ילי מתוק- טעים גם בלי כלום, בתאבון!
![](https://shirsfood.co.il/wp-content/uploads/2021/10/תמונה-ראשית-2.jpg)
![](https://shirsfood.co.il/wp-content/uploads/2021/10/רוטב-1.jpg)
בוצע
כתיבת תגובה