דגים מרוקאיים קלאסיים לראש השנה🍎🐟🍯

10 דקות

קַל

סיר רחב- 4-8 סועדים

אז את המתכון הזה קיבלתי מחמותי הרוסייה שהשיגה את המתכון מחברה שלנו המרוקאית,
הוא עבר הרבה בדרך אבל הוא באמת הכי טעים והכי קל שבעולם!
הוא הכי מתאים לחגים ולאירוח ואצלי בשולחן החג הוא בוודאות יהיה כוכב אצלכם!
אפשר להשתמש בהרבה סוגי דגים לתבשיל,
אני השתמשתי בדגי סלמון של תנובה שהם 100% דג וככה התבשיל שלכם ישאר טעים ואיכותי כמו שהוא צריך להיות!

5 from 1 Review

רכיבים

התאם מנות
4-8 נתחי סלמון/אמנון תנובה
2 עגבניות
1 פלפל חריף
2 כוסות חומוס שלם
חופן כוסברה
חופן פטרוזליה
10 פלפלי שאטה
8 שיני שום שלמות
לרוטב
3/4 כוס שמן
2 כפות פפריקה מתוקה
1 כפית כמון
מלח
2 כוסות מים רותחים

הוראות

1.

בסיר גדול ולא חם נסדר את כל הירקות - תחילה את העגבניות, נפזר אותן יפה בתחתית ונוסיף את הפלפל החריף, למי שלא אוהב חריף אפשר לוותר

בוצע
2.

נוסיף מעל את החומוסים, הכוסברה ( למי שאוהב טעם דומיננטי שיוסיף יותר ממני ), את פלפלי השאטה ואת השום

בוצע
3.

את השום יש לקלף ולפתוח מעט עם הסכין

בוצע
4.

נסדר את הדגים בצורת פירמדה ונכין את הרוטב לכוס / קערה נמזוג רבע כוס שמן, פפריקה מתוקה, כמון ,מלח ונערבב

בוצע
5.

נשפוך מעל הדגים את הרוטב

בוצע
6.

באותה קערה/ כוס שהכנו את הרוטב נשים כוס מלאה מים רותחים ונשפוך בסיר, נשתדל לא לשפוך ישירות על הדג כדי למנוע ייבוש ונשפוך מסביב, ככה פעמיים עם 2 כוסות

בוצע
7.

נעביר את התבשיל לגז על האש הגבוהה ביותר עד שהכל מגיע לרתיחה , ברגע שמגיע לרתיחה ננמיך את האש לאש בינונית ונשקה את הדג

בוצע
8.

ניתן להשאיר את הדג על הגז באש בינונית- נמוכה עד 3 שעות, אבל חצי שעה זה מספיק

בוצע
9.

נמשיך להשקות כל הזמן ובתאבון!

בוצע

הערות

פרסום ממומן בשיתוף דגי תנובה ואדום אדום

רוצים עוד מכל היאמי הזה?

השאירו את המייל שלכם ואני אדאג לשתף אתכם בעדכונים ומתכונים חדשים

1 Comments

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *