טנזייה מרוקאית לראש השנה

10 דקות+ 4-5 שעות בישול

קַל

10 מנות

אז אני אמנם לא מרוקאית, אבל ממש אוהבת את האוכל של העדה,
רוב האנשים ובטוח גם אתם ממש מתחברים למנות חג האלו ובגלל זה חקרתי וחקרתי מאמות מרוקאיות,
חיברתי הכל ויצרתי את המתכון המושלם לחג!

במידה ואתם מרוקאיים/ מבשלים טנזייה בדרך כלל ויש לכם מחוכמתכם להוסיף למתכון- אשמח שתגיבו לי!

אז טנזיHה מרוקאית עם בשר ראש של אדום אדום, הבשר הגיע איכותי וכל מה שנשאר לכם זה פשוט לבשל!

No Reviews

רכיבים

התאם מנות
3 קילו בשר ראש נקי שלם(ניתן גם קוביות)
1 סיר בינוני מלא במים רותחים
4 כפות חומץ
1 סיר מים רותחים
6 עלי דפנה
1 כף פלפל אנגלי
לטנזייה
שמן זית
5-6 בצלים חתוכים גס
0.5 כוס שקדים מולבנים
250 גרם משמש מיובש
200 גרם שזיף ללא גלעין
100 גרם צימוקים בהירים
100 גרם צימוקים שחורים
100 גרם תאנים מיובשות
2 כוסות מים רותחים
4-5 כפות סילאן 100% תמרים
1 כפית קינמון
2 כפיות תבלין קינמון
מלח
לקישוט- רימונים

הוראות

1.

להכנת בשר הראש- רק במידה וקניתם אותו שלם

בסיר שיתאים לגודל הבשר נמלא מים רותחים ונוסיף את החומץ, נכניס את הבשר וניתן לו להגיע לרתיחה למשך 7 דקות כל הלכלוך ייצא והשומן המיותר יצוף , לאחר מכן נסנן את הבשר.
בוצע
2.

המשך השלב ה-1/ אם קניתם את הבשר בקוביות

נסנן את הבשר מהמים ונכניס אותו לסיר עם מים רותחים , עלי דפנה ופלפל אנגלי נבשל על אש בינונית עד שהבשר מתרכך ( עניין של כמה שעות ) אפשר גם רק שעה ואז ניתן לו להתרכך עם הטנזייה והיא תהפוך להיות כמו ריבה
בוצע
3.

נכין את הטנזייה

במחבת רחבה נמזוג שמן זית בנדיבות ונוסיף את הבצל שחתכנו גס, נפזר מעל מעט מלח וניתן לו להתקרמל ולהזהיב במשך 10 דקות, נערבב מדי פעם עד שהבצל הופך להיות ממש רך ממליצה לעשות את זה על אש בינונית
בוצע
4.

כשהבצל מזהיב נוסיף אגוזי מלך ושקדים מולבנים ונערבב היטב

בוצע
5.

לקערה גדולה נמזוג את כל הפירות היבשים ונשפוך מעל מים רותחים, נערבב את הכל ונסנן את המים, נעשה את הפעולה פעמיים כדי שכל הלכלוך ייצא מהפירות והם יתרככו מעט

בוצע
6.

נוסיף את הפירות יבשים מעל הבצל והאגוזים ונערבב היטב

בוצע
7.

נוסיף מקלות קינמון, תבלין קינמון ונערבב

בוצע
8.

נוסיף 2 כוסות מים רותחים וסילאן , נערבב את הכל ונשאיר על אש בינונית למשך 30-40 דקות

בוצע
9.

נסנן את הבשר מהמים, ניתן לשמור מעט מהמים ( להמשך התבשיל) במידה והבשר לא היה שומני במיוחד

בוצע
10.

אחרי שרוב המים בטנזייה הצטמצמו נחתוך את הבשר לקוביות ( במידה וכבר קניתם קוביות זה גם בסדר ) ונסדר מעל הטנזייה, נוסיף מעט מהמים שהבשר שהה בהם ( אם הם ממש עכורים נוותר ונוסיף מים רגילים ) נסגור את הסיר ונבשל את הכל למשך שעה

בוצע
11.

נפתח, נערבב ונגיש עם אורז לבן! זה מושלם לחג וחגיגי ברמות- הכי הולם את ראש השנה וטעים בטירוף

בוצע

הערות

פרסום בשיתוף ממומן דגי תנובה ואדום אדום
במידה וקניתם בקצבייה את הבשר נקי כקוביות נשאר רק לבשל אותו ואפשר לדלג על שלב החומץ והמים
במידה ותרצו את הטנזייה כמו ריבה רכה רכה ניתן לבשל אותה שעות על הפלטה

רוצים עוד מכל היאמי הזה?

השאירו את המייל שלכם ואני אדאג לשתף אתכם בעדכונים ומתכונים חדשים

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *