לחם שום בקלי קלות
את המתכון ללחם הזה אני מכינה כמעט לכל דבר,
אפילו לפיצה
זה בצק שלוקח דקה להכין אותו ועוד 25 דקות להתפיח וזהו,
אז הפעם בחרתי להכין איתו לחם\ פוקצ'ת שום וזה יצא אלוהי שהייתי חייבת לשתף!
5
from
5
Reviews
רכיבים
התאם מנות
500 גרם קמח | |
1 כף שמרים יבשים | |
0.25 כפית אבקת אפייה | |
0.5 כוס שמן זית | |
0.5 כפית סוכר | |
1 כפית מלח | |
1.25 מים פושרים | |
3 ראשי שום | |
שמן זית | |
מלח גס | |
רוזמרין | |
100 גרם חמאה |
ניתן להוסיף מעל
גבינת מוצרלה להקרמה |
הוראות
1.
בנייר אלומיניום + אפייה נשים את ראשי השום החצויים, נוסיף שמן זית, מלח גס ורוזמרין ונכניס לתנור על 200 מעלות למשך 40 דקות
בוצע
2.
בקערת מיקסר לשים את הקמח, השמרים, אבקת אפייה, שמן זית והסוכר ולערבב את הכל תוך כדי ערבוב להוסיף את המים בהדרגה
בוצע
3.
להוסיף את המלח
בוצע
4.
לכסות ל25 דקות בקערה משומנת בשמן זית
להיות בהלם מכמה שהבצק תפח
בוצע
5.
לחלק ל2 , לרדד עם הידיים (הבצק ממש רך אז זה קל ברמות) את הבצק לעיגול/כל צורה שתרצו
בוצע
6.
בקערה קטנה נשים את החמאה הרכה + השום הרך מהתנור , נוסיף עלי רוזמרין טריים ומעט מלח ונערבב
נמרח על הלחם ונכניס לתנור שחומם מראש על 200 מעלות למשך 10 דקות,
אפשר להוסיף תוספות שאוהבים ואפשר להוסיף גבינות להקרמה
בוצע
7.
וזה לחם שנראה תמים, אבל הוא ככ טוב!
בוצע
5 Comments
-
-
קרן
היי אפשר לא במיקסר ?
-
רחל גורן
תודה על המתכון
אשמי למתכונים נוספים את מסבירה ממש טוב וגם מראה שניתן לקצר הליכים תודה וחג שבועות שמח
הכמויות לא מובנות לי תרשמי לי לפי כוסות וכפות