עוגת תותים בשמנת

30 דקות

בינוני

עוגה גבוהה בינונית

העוגה המושלמת לסגור איתה את שנת 2021

מאז שאני קטנה אני מתה על עוגות תותים, בכל הדרכים והצורות, אם זה בצק פריך ואם זה טארט ואם זה עוגת ספוג
תנו לי אותן עם תותים וזה מעדן בשבילי!

את העוגה הזאת הכנתי לכבוד אמוש ליום הולדת בהפתעה, השקעתי בה מכל הלב ואת האמת ? שאני אוהבת יותר מהכל שהעוגה לוזית כזאת, שהקצפת לא ישרה והכל מבולגן, מלא טעם ומלא מיץ תותים . הכי טעים בעולם!

No Reviews

רכיבים

התאם מנות
6 ביצים
2 כוסות סוכר
1 כפית תמצית וניל
0.75 כוס שמן 3/4
250 מל שמנת מתוקה ניתן להמיר במיץ תפוזים/מים למתכון פרווה
2 כוסות קמח
20 גרם אבקת אפייה (שקית)
0.5 - 1 קילו תותים
5 כפות סוכר
1 כף אבקת סוכר
1 כוס מים רותחים
לקצפת
500 מל שמנת מתוקה ניתן להמיר בצמחית למתכון פרווה
0.75 כוס חלב 3/4 - ניתן להשתמש בחלב סויה
2 כפות סוכר
1 פודינג וניל

הוראות

1.

בקערה גדולה נשים את התותים שלמים (אפשר לחתוך אם רוצים צורה אחרת ) נוסיף את כפות הסוכר , נערבב היטב ונכניס למקרר ל3 שעות

בוצע
2.

בקערת מיקסר נקציף 6 חלבונים עם כוס סוכר עד שמקבלים מרקם יציב של קצפת

בוצע
3.

בקערה נפרדת מערבבים 6 חלמונים עם כוס סוכר, תמצית וניל, 3/4 כוס שמן, ושמנת מתוקה

מוסיפים את הקמח ואבקת האפייה ומערבבים שוב
בוצע
4.

כשהקצפת הופכת ליציבה מערבבים אותה בתנועות קיפול לתוך התערובת , בעדינות

בוצע
5.

נעביר לתבנית גבוהה ונכניס לתנור שחומם מראש ל170 מעלות למשך 40-45 דקות

נוציא את העוגה מהתנור , נחתוך באמצע ונצנן אותה.
בוצע
6.

נוציא את התותים מהקערה ונוסיף כוס מים רותחים וכף אבקת סוכר ונערבב נרטיב את שני חלקי העוגה עם הרוטב שיצרנו ונשמור קצת לחלק העליון של העוגה

בוצע
7.

בזמן הזה נכין את הקצפת, נערבב שמנת, פודינג וניל, חלב וסוכר במיקסר עד מרקם של קצפת יציבה ונמרח באמצע העוגה חצי כמות ( כשהעוגה קרה ולא חמה!)

בוצע
8.

נוסיף את התותים השלמים

בוצע
9.

נכסה בחלק השני של העוגה , נמרח על החלק העליון של העוגה את שאר הקצפת, נפזר את שאר התותים ואת הרוטב שנשאר

בוצע
10.

וזהו! זה מושלם

בוצע

רוצים עוד מכל היאמי הזה?

השאירו את המייל שלכם ואני אדאג לשתף אתכם בעדכונים ומתכונים חדשים

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *