פאי פקאן מושחת של אבא משה!
תתכוננו למתכון הכי טוב לפאי פקאן שתמצאו,
פאי פאדג'י שמרגיש מושחת ברמות!
No Reviews
רכיבים
התאם מנות
220 גרם קמח | |
1 ביצה | |
6 כפות מים | |
1 כפית סוכר | |
מלח | |
100 גרם חמאה קרה |
למלית הפאי
1 כוס פקאנים טחונים | |
0.75 כוס סוכר חום כהה | |
קורט מלח | |
1 כוס מייפל | |
2 ביצים | |
50 גרם חמאה מומסת |
הוראות
1.
בקערת מיקסר עם וו גיטרה נשים כוס וחצי + כף קמח לבן , ביצה, 6 כפות מים , כפית סוכר, מלח ונתחיל בלישה
![](https://shirsfood.co.il/wp-content/uploads/2021/10/קמח-4.jpg)
![](https://shirsfood.co.il/wp-content/uploads/2021/10/ביצה-2.jpg)
![](https://shirsfood.co.il/wp-content/uploads/2021/10/סוכר-2.jpg)
בוצע
2.
תוך כדי ערבול נוסיף את החמאה הקרה
![](https://shirsfood.co.il/wp-content/uploads/2021/10/חמאה-2.jpg)
בוצע
3.
כשנוצר לנו בצק אחיד נעביר אותו לקערה ונכסה בניילון נצמד, נכניס למקרר לחצי שעה
![](https://shirsfood.co.il/wp-content/uploads/2021/10/למקרר.jpg)
בוצע
4.
לאחר חצי שעה נוציא את הבצק מהמקרר ונרדד אותו על נייר אפייה בגודל של התבנית העגולה
![](https://shirsfood.co.il/wp-content/uploads/2021/10/לרדד-את-הפאי.jpg)
בוצע
5.
נניח בתוך התבנית, אפשר לשטח ואפשר להניח על השולים, תלוי בעובי הבצק שאתם רוצים
![](https://shirsfood.co.il/wp-content/uploads/2021/10/לסדר-בתבנית-עגולה-בינונית.jpg)
בוצע
6.
בעזרת מזלג נעשה חורים קטנים בבצק ונכניס למקפיא ל45 דקות עד שעה
![](https://shirsfood.co.il/wp-content/uploads/2021/10/חורים-בבצק.jpg)
![](https://shirsfood.co.il/wp-content/uploads/2021/10/למקפיא.jpg)
בוצע
7.
נכין את המלית
בקערת מיקסר נערבב את הסוכר החום, קורט מלח , מייפל, ביצים והחמאה המומסת, נטחן את הפקאנים ונוסיף אותם
![](https://shirsfood.co.il/wp-content/uploads/2021/10/סוכר-חום-1.jpg)
![](https://shirsfood.co.il/wp-content/uploads/2021/10/מלח-6.jpg)
![](https://shirsfood.co.il/wp-content/uploads/2021/10/מייפל.jpg)
![](https://shirsfood.co.il/wp-content/uploads/2021/10/פקאנים.jpg)
![](https://shirsfood.co.il/wp-content/uploads/2021/10/פקאנים-קצוצים.jpg)
![](https://shirsfood.co.il/wp-content/uploads/2021/10/לערבב-5.jpg)
![](https://shirsfood.co.il/wp-content/uploads/2021/10/להקציף.jpg)
בוצע
8.
נעביר את המלית לפאי הקפוא ונפזר מעל פקאנים שלמים
![](https://shirsfood.co.il/wp-content/uploads/2021/10/בלילה.jpg)
![](https://shirsfood.co.il/wp-content/uploads/2021/10/מושלם-1.jpg)
![](https://shirsfood.co.il/wp-content/uploads/2021/10/לתנורר.jpg)
בוצע
9.
ונכניס לתנור שחומם מראש ל180 מעלות למשך 30-40 דקות
יש לבדוק עם קיסם שהעוגה מוכנה מבפנים
בוצע
10.
להוציא מהתנור, לתת לעוגה לנוח 5-10 דקות ולטרוף!
![](https://shirsfood.co.il/wp-content/uploads/2021/10/פאי-פקאן.jpg)
בוצע
הערות
מומלץ לאכול עם גלידת וניל קרה מעל
ניתן לעשות את הבצק עבה יותר בכך שבמקום לשים על השוליים את הפאי נשים רק על התחתית וקצת מעלה - מומלץ!
כתיבת תגובה