עוגת \ עוגיות שוקולד צ'יפס

10 דקות בתנור - 5 דקות הכנה , סה"כ 15 דקות

סופר קל

עוגה אחת בינונית \ 12 עוגיות

מכירים את זה שבא לכם את העוגיה הקלאסית ?

האינטרנט ככ מלא במתכונים , כולם רוצים לצאת הכי משוגעים והכי מיוחדים,

אבל מה יותר טוב מעוגיית שוקולד צ'יפס קלאסית כמו במאפייה טובה בניו יורק ? אחת שוקולדית וטעימה בטירוף!

את המתכון הזה לקחתי לשני כיוונים, בפעם אחת – עוגיות, הכי קל שבעולם, לכדרר ולתנור

והאופציה השנייה, גם היא קלה ברמות – עוגת שוקולד צ'יפס

עשיתי מהבלילה 2 ורסיות, אבל לגמרי אפשר לעשות עוגה אחת גדולה מהכמות או 2 תבניות עוגיות

יוצא משוגע!!!

No Reviews

רכיבים

התאם מנות
115 גרם חמאה
0.5(חצי) כוס סוכר חום
0.25(רבע) כוס סוכר
1 כפית תמצית וניל
1 ביצה L
1.5 כוסות קמח 210 גרם
0.5(חצי) כפית אבקת סודה
1 כוס שוקולד צ'יפס
לקישוט
מלח גס
שוקולדים שאוהבים

הוראות

1.

בקערה בינונית נמיס חמאה, החמאה לא צריכה להיות רותחת אלא רכה, יש להוציא מהמיקרו לפני שנמסה לגמרי ולערבב אותה ידנית

בוצע
2.

להוסיף את הסוכרים, הסוכר חום והלבן

הסוכר חום נותן נימוחות וטעם עמוק יותר לכן הוא בהחלט חשוב ולא כדאי לוותר עליו.
בוצע
3.

להוסיף את הוניל והביצה ולערבב היטב

בוצע
4.

להוסיף את הקמח ואבקת הסודה לשתייה , לערבב שוב

בוצע
5.

להוסיף כוס שוקולד צ'יפס

בוצע
6.

לערבב את הכל, לכסות בניילון נצמד ולהכניס למקרר לפחות לשעה

כאשר התערובת במקרר החמאה מתייצבת מחדש , חובה!!
בוצע
7.

אופציה 1: לכדרר כדורים לעוגיות ( בערך כף וחצי ) עם הידיים ולעשות רווחים כי העוגיות מתרחבות

ייצאו לכם 2 תבניות 10-12 תבניות
בוצע
8.

אופציה 2: לשטח חצי מהכמות בתבנית בינונית, להוסיף באמצע 2 כפות גדולות של נוטלה ואת החצי השני של הבלילה ולשטח טוב טוב מעל

להכניס לתנור למשך 20 דקות
בוצע
9.

בשתי האופציות חייב לתת לעוגה\ עוגיות להצטנן לפחות 5-6 דקות ורק אז לאכול מהן

כשהעוגה יוצאת מהתנור והיא חמה מומלץ להוסיף עוד שוקולדים
בוצע
10.

לטרוף בתאבון!

בוצע

Notes

אפשר לערבל את הכל גם במיקסר וגם ידני, אני ערבבתי ידנית עם כף עץ
סוד העוגיות - חמאה וסוכר חום , לא לוותר על אף אחד מהם
חובה לתת לבצק לנוח! בזמן הזה החמאה מתגבשת מחדש מה שגורם לעוגיות \ עוגה לא להתפרס לכל עבר בתבנית , להישאר יציבות ולהיות טעימות יותר
כשמחממים את החמאה במיקרו לא שורפים אותה, לא לחמם יותר מדי, כשיש כבר גוש חמאה ומסביבו חמאה נוזלת להוציא מהמיקרו ולערבב עם סכין \ כף

השאר תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *