עוגת \ עוגיות שוקולד צ'יפס
מכירים את זה שבא לכם את העוגיה הקלאסית ?
האינטרנט ככ מלא במתכונים , כולם רוצים לצאת הכי משוגעים והכי מיוחדים,
אבל מה יותר טוב מעוגיית שוקולד צ'יפס קלאסית כמו במאפייה טובה בניו יורק ? אחת שוקולדית וטעימה בטירוף!
את המתכון הזה לקחתי לשני כיוונים, בפעם אחת – עוגיות, הכי קל שבעולם, לכדרר ולתנור
והאופציה השנייה, גם היא קלה ברמות – עוגת שוקולד צ'יפס
עשיתי מהבלילה 2 ורסיות, אבל לגמרי אפשר לעשות עוגה אחת גדולה מהכמות או 2 תבניות עוגיות
יוצא משוגע!!!
5
from
1
Review
רכיבים
התאם מנות
115 גרם חמאה | |
0.5(חצי) כוס סוכר חום | |
0.25(רבע) כוס סוכר | |
1 כפית תמצית וניל | |
1 ביצה L | |
1.5 כוסות קמח 210 גרם | |
0.5(חצי) כפית אבקת סודה | |
1 כוס שוקולד צ'יפס |
לקישוט
מלח גס | |
שוקולדים שאוהבים |
הוראות
1.
בקערה בינונית נמיס חמאה, החמאה לא צריכה להיות רותחת אלא רכה, יש להוציא מהמיקרו לפני שנמסה לגמרי ולערבב אותה ידנית
![](https://shirsfood.co.il/wp-content/uploads/2021/10/חמאה.jpg)
![](https://shirsfood.co.il/wp-content/uploads/2021/10/להמיס.jpg)
![](https://shirsfood.co.il/wp-content/uploads/2021/10/קערה.jpg)
בוצע
2.
להוסיף את הסוכרים, הסוכר חום והלבן
הסוכר חום נותן נימוחות וטעם עמוק יותר לכן הוא בהחלט חשוב ולא כדאי לוותר עליו.
![](https://shirsfood.co.il/wp-content/uploads/2021/10/סוכר-חום.jpg)
![](https://shirsfood.co.il/wp-content/uploads/2021/10/סוכר-לבן.jpg)
בוצע
3.
להוסיף את הוניל והביצה ולערבב היטב
![](https://shirsfood.co.il/wp-content/uploads/2021/10/תמצית-וניל.jpg)
![](https://shirsfood.co.il/wp-content/uploads/2021/10/ביצה-1.jpg)
בוצע
4.
להוסיף את הקמח ואבקת הסודה לשתייה , לערבב שוב
![](https://shirsfood.co.il/wp-content/uploads/2021/10/קמח.jpg)
![](https://shirsfood.co.il/wp-content/uploads/2021/10/סדה.jpg)
![](https://shirsfood.co.il/wp-content/uploads/2021/10/לערבב1.jpg)
בוצע
5.
להוסיף כוס שוקולד צ'יפס
![](https://shirsfood.co.il/wp-content/uploads/2021/10/שוקולד.jpg)
בוצע
6.
לערבב את הכל, לכסות בניילון נצמד ולהכניס למקרר לפחות לשעה
כאשר התערובת במקרר החמאה מתייצבת מחדש , חובה!!
![](https://shirsfood.co.il/wp-content/uploads/2021/10/מקרר.jpg)
בוצע
7.
אופציה 1: לכדרר כדורים לעוגיות ( בערך כף וחצי ) עם הידיים ולעשות רווחים כי העוגיות מתרחבות
ייצאו לכם 2 תבניות 10-12 תבניות
![](https://shirsfood.co.il/wp-content/uploads/2021/10/אופציה-1-עוגיות.jpg)
![](https://shirsfood.co.il/wp-content/uploads/2021/10/לשים-טופינג.jpg)
בוצע
8.
אופציה 2: לשטח חצי מהכמות בתבנית בינונית, להוסיף באמצע 2 כפות גדולות של נוטלה ואת החצי השני של הבלילה ולשטח טוב טוב מעל
![](https://shirsfood.co.il/wp-content/uploads/2021/10/לשטח.jpg)
![](https://shirsfood.co.il/wp-content/uploads/2021/10/נוטלה.jpg)
![](https://shirsfood.co.il/wp-content/uploads/2021/10/עוד-שכבה.jpg)
להכניס לתנור למשך 20 דקות
בוצע
9.
בשתי האופציות חייב לתת לעוגה\ עוגיות להצטנן לפחות 5-6 דקות ורק אז לאכול מהן
כשהעוגה יוצאת מהתנור והיא חמה מומלץ להוסיף עוד שוקולדים
![](https://shirsfood.co.il/wp-content/uploads/2021/10/אחרי-תנור.jpg)
בוצע
10.
לטרוף בתאבון!
![](https://shirsfood.co.il/wp-content/uploads/2021/10/תמונה-ראשית.jpg)
![](https://shirsfood.co.il/wp-content/uploads/2021/10/לזלול.jpg)
![](https://shirsfood.co.il/wp-content/uploads/2021/10/58e281ab-6438-45b7-93f8-39c34bd7fc03.jpg)
בוצע
הערות
אפשר לערבל את הכל גם במיקסר וגם ידני, אני ערבבתי ידנית עם כף עץ
סוד העוגיות - חמאה וסוכר חום , לא לוותר על אף אחד מהם
חובה לתת לבצק לנוח! בזמן הזה החמאה מתגבשת מחדש מה שגורם לעוגיות \ עוגה לא להתפרס לכל עבר בתבנית , להישאר יציבות ולהיות טעימות יותר
כשמחממים את החמאה במיקרו לא שורפים אותה, לא לחמם יותר מדי, כשיש כבר גוש חמאה ומסביבו חמאה נוזלת להוציא מהמיקרו ולערבב עם סכין \ כף
לא רשום כמה מעלות תנור