אסאדו מדהים לחג הפסח ב3 דקות עבודה!

5 דקות הכנה 4 שעות בתנור

בינוני

תבנית

אסאדו מדהים לחג הפסח ב3 דקות עבודה!
אני אשמור בסוד כמה דקות עבדתם על זה😉 ואתם תרשימו את כולם!

אז אם אתם פוחדים להתעסק עם בשר ונתחים גדולים בגלל שתמיד חשבתם שזה לוקח ים זמן ומיומנויות
תשמחו לגלות שטעיתם!
המתכון הזה פשוט מנפץ כל מיתוס שהיה לכם על הבשר
אתם בסך הכל צריכים לבקש מהקצב שיביא לכם חתיכות עם לא הרבה שומן ושיחתוך לקוביות (לא חובה, אני השתמשתי גם בקוביות וגם בנתח גדול)
מכינים מרינדה מהירה, שמים את הכל בסיר שנכנס לתנור וזהו… תנו לתנור לעבוד בשבילכם!

5 from 11 Reviews

רכיבים

התאם מנות
1.5 קילו בשר אסאדו
3-4 בצל לבן/סגול (השתמשתי בשניהם)
4 פטריות פורטובלו (אפשר גם שמפניון)
3 גזרים בכל מיני צבעים (אפשר גם רק כתום)
2 בטטות
10 שיני שום
למרינדה
4 כפות סילאן
3 כפות חרדל דיז׳ון
1 כפית מלח
פלפל גס לפי טעם
5-6 שיני שום כתוש
צ׳ילי חריף לפי טעם - לא חובה

הוראות

1.

בתבנית שיכולה להכנס לתנור נשים את פרוסות הבצל, אני השתמשתי גם בבצל סגול וגם בבצל לבן,

עצם זה שהבצל נמצא בתחתית מונע מהאסאדו להחרך ומוסיף המון טעם!
בוצע
2.

נוסיף את כל שאר הירקות ונחתוך אותם בצורה גסה

נסדר אותם בתבנית ונוסיף שיני שום שלמות (אפשר להוסיף גם ראש שום) נזלף מעל מעט שמן זית (השומן שיירד מהאסאדו מספיק גם לבישול הירקות) ומלח גס
בוצע
3.

נוסיף את האסאדו כשהצד של השומן פונה כלפיי מעלה (כדי למנוע ייבוש של הבשר)

בוצע
4.

נערבב את כל חומרי המרינדה בקערה- הסילאן,חרדל דיז׳ון, שום כתוש, מלח פלפל ואפשר גם צ׳ילי חריף

בוצע
5.

נשפוך מעל כל הבשר, נעסה את הבשר טוב טוב ונכניס לתוכו את המרינדה כמה שיותר

בוצע
6.

נסגור במכסה / נייר אלומיניום ונכניס לתנור על 200 מעלות שחומם מראש למשך 40 דקות

בוצע
7.

ננמיך את אש התנור ל170 ונמשיך לבשל את האסאדו עוד 3 שעות ו20 דקות

אם יש לכם זמן אתם יכולים לתת לאסאדו אפילו שעה נוספת, הוא הופך להיות רך ורך ורך יותר ויותר
בוצע
8.

זה מושלם! טעים בטירוף! כלכך רך, טעים ומפוצץ בטעמים

בוצע
9.

אפשר להגיש לשולחן החג את המנה ישירות עם התבנית- יפה ומרשים בטירוף!

בוצע

הערות

ניתן להוסיף כל סוג של ירקות השורש לתבשיל (עדיף ירקות קשים על מנת שיחזיקו בחום ובישול ארוך)
הבצל משמש גם שכבת מגן שמונעת מהבשר להיחרך וגם מוסיף טעם עמוק.
זכרו שהתבנית נמצאת שעות בתנור לכן מומלץ לחתוך את הירקות חתיכה גסה

רוצים עוד מכל היאמי הזה?

השאירו את המייל שלכם ואני אדאג לשתף אתכם בעדכונים ומתכונים חדשים

11 Comments

  • Moran Hanun

    היי מתכון מהדר תודה
    ראיתי שלא הוספת מים בכלל- האם זה במכוון?

    • שיר

      תודה רבה!
      כן , שומן האסאדו נופל על הבשר ומרכך אותו ללא צורך במים,
      עם זאת, ניתן להוסיף מים זה לא מזיק

      • רחלי

        נראה אשששש
        אשמח לדעת אם צריך לשים את הסיר בתנור על התבנית של התנור או שעל הרשת?

  • דודי

    היי שיר נראה טיל!!!
    האמת פעם ראשונה מתכוון להכין מתכון שלך אבל יש לך דברים יפים באתר יישר כח והרבה בהצלחה!
    שאלה, האם התנור במצב טורבו או רגיל כל השעות האלה?
    שאלה שנייה, האם אין צורך להוסיף מים? הכוונה אם אני מכין בשישי ורוצה לחמם בפלטה בשבת?

  • בני

    המתכון עם הירקות עם התיבול מעולה.אני הוספתי יין אדום יבש.

  • בנימין

    המתכון עם הירקות עם התיבול מעולה.אני הוספתי יין אדום יבש.

  • אודליה

    הי שיר.
    נראה מעולה , תודה!
    האם לדעתך ילך גם עם בשר כתף או אונטריב?

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *