אורז עם תחתית תפוח אדמה קריספית

15 דקות

בינוני

את התוספת המושלמת הזאת לארוחה הכנתי שכל המשפחה של בעלי באה להתארח אצלנו בשישי,

וזה היה ממש כיף!
ההתלהבות כשהופכים את הסיר ורואים מגדל חזק וקריספי היא התלהבות שאין כמוהה
אתם חייבים להכין לשישי הקרוב

5 from 2 Reviews

רכיבים

התאם מנות
2 כפות שמן ניטרלי
1 כף כורכום
1-2 תפוא
3 כוסות אורז בסמטי שטוף ומסונן
מלח לפי טעם
0.25(רבע) כוס מים
לקישוט ( לא חובה )
צנוברים קלויים

הוראות

1.

נתחיל בהכנת האורז, נשטוף את האורז היטב ונבשל אותו כמו שמבשלים פסטה, בסיר עם מים רותחים וכף מלח מבשלים 7-8 דקות עד שהוא חצי מוכן מסננים מהמים, שוטפים היטב ומוסיפים מלח לפי טעם, אני הוספתי 3 כפיות, לערבב היטב

בוצע
2.

בסיר רחב נשים שמן בנדיבות ונפתח מעט את תבלין הכורכום, ניתן להוסיף גם כמון, גרגירי כוסברה, פפריקה וכל מיני תבלינים שאתם אוהבים ורוצים

בוצע
3.

נסדר את התפוא שחתכנו כמו פרח על השמן עם התבלינים עם הצד שחתכנו וברגע שהוא זהוב ומוכן (ניתן לבדוק עם מזלג ולהפוך אחד) נכניס את האורז המסונן. נהדק היטב ובעדינות את האורז לתחתית נבשל על אש גבוהה למשך 5 דקות

בוצע
4.

נוסיף רבע כוס מים רותחים , ננמיך את האש לאש נמוכה-בינונית ונסגור את הסיר למשך 48 דקות

בוצע
5.

נכבה את האש ונשאיר את הסיר סגור ל10 דקות נוספות (חשוב לא לפתוח אותו)

בוצע
6.

נסיר את המכסה, נניח על פתח הסיר צלחת גדולה ונהפוך בזהירות

בוצע
7.

תהנו! אתם הולכים להתלהב(:

ניתן לקשט בצנוברים קלויים
בוצע

Notes

ניתן להוסיף גם כמון, גרגירי כוסברה, פפריקה וכל מיני תבלינים שאתם אוהבים ורוצים

2 Comments

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר.