חצילים ובשר ברוטב אדום

15 דקות

קַל

4 מנות

פעם בבידוד של הקורונה אבא שלי הכין ארוחת צהריים.

אמא שלי ביקשה ממנו מוסקה ואני רציתי משהו יחסית בריא;
אז החלטנו שאת החצילים לא נטגן אלא נשים אותם שמנמנים בתנור עם קצת שמן זית,

המנה שיצאה הייתה מדהימה והייתי חייבת לשחזר.
הרמתי את הכפפה והתקשרתי לאבוש שהדריך אותי שלב ושלב ויצא פשוט מ ד ה י ם!
אחרי שבועות – חג הפחמימות והשומנים, באלי משהו רגוע אבל טעים

וזה בדיוק מה שמתאים למצב!

No Reviews

רכיבים

התאם מנות
2 חצילים בינוניים קלופים וחתוכים לריבועים עבים
שמן זית
0.5 בצל סגול קצוץ דק
5-6 שיני שום חתוכים לרצועות
מלח
3-4 כפות רסק עגבניות מרוכז מאוד
2 כוסות מים רותחים
2 כפיות פפריקה מתוקה
פלפל לפי טעם
0.25(רבע) כפית כמון
לקציצות
500 גרם בשר טחון
0.5 כוס פטרוזיליה קצוצה
0.5 בצל סגול
מלח & פלפל
1 כפית פפריקה מתוקה

הוראות

1.

נתחיל בחצילים- נקלף את החציל ונחתוך לפרוסות עבות במיוחד, נמרח מעל שמן זית ונפזר מעט מלח

בוצע
2.

נכניס לתנור למשך 35 דקות על 250 מעלות טורבו

(יש לבדוק את החציל כיוון שזה תלוי בעובי שעשיתם)
בוצע
3.

בסיר רחב נשים שמן זית ונטגן בצל ושום , נוסיף מעל מעט מלח וניתן להם ״להזיע״ , נערבב את הכל

בוצע
4.

נוסיף את הרסק ונוריד לאש בינונית- נמוכה , נערבב במשך 2 דקות, נוסיף 2 כוסות מים רותחים ונמשיך בערבוב

בוצע
5.

נוסיף את התבלינים (ניתן גם להוסיף אותם לפני המים ולפתוח מעט בשמן )

בוצע
6.

נערבב ונכסה למשך 20 דקות על אש בינונית

בוצע
7.

בזמן הרוטב מתבשל והחצילים בתנור נעבור להכנת הבשר

בוצע
8.

בקערה גדולה נערבב בשר טחון, פטרוזיליה קצוצה, בצל סגול ונתבל במלח&פלפל&פפריקה מתוקה, ניתן להוסיף שמן זית אך לא חובה, נערבב טוב טוב

בוצע
9.

נוציא את החצילים מהתנור ונעשה כמו ״כריכים״ של חציל, בשר, חציל

בוצע
10.

נעביר לרוטב החם ובמידה ונשאר לנו עוד בשר נכדרר קציצות ונוסיף לרוטב , נכסה למשך 20 דקות על אש בינונית עד שהבשר מוכן

בוצע
11.

ונגיש עם אורז, אחרי שתכינו את זה לא תוכלו להפסיק!

בוצע
12.

בתאבון

בוצע

רוצים עוד מכל היאמי הזה?

השאירו את המייל שלכם ואני אדאג לשתף אתכם בעדכונים ומתכונים חדשים

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *