סופגניות מושלמות לחנוכה!

חצי שעה עבודה + שעתיים וחצי התפחה

בינוני

20 סופגניות

חג חנוכה כבר ממש בפתח ובקניונים והחנויות מתחילים כבר למכור סופגניות!
וכולן יפות וטעימות אין ספק, אבל במקום לשלם על סופגנייה אחת קטנטונת אפשר להכין 20 כאלה כמעט באותה המחיר ובאותה הרמה!
רוצים ללמוד איך?
הנה המתכון!

No Reviews

רכיבים

התאם מנות
3.5 כוסות קמח לחם / קמח לבן רגיל 490 גרם
1 כוס מים חמימים
1 כף שמרים יבשים
0.5 כוס סוכר
2 ביצים
50 גרם חמאה מומסת
1 כף ערק\ אלכוהול אחר

הוראות

1.

בקערה קטנה נערבב שמרים יבשים יחד עם סוכר ומים ונתפיח למשך 10 דקות

בוצע
2.

בקערת מיקסר / לישה ידנית נשים קצת פחות מקילו קמח (3.5 כוסות) ונוסיף את השמרים עם המים והסוכר

בוצע
3.

נערבב היטב ונוסיף את הביצים והחמאה , לאחר שמתגבש לנו בצק נוסיף כף ערק או כל אלכוהול אחר

חשוב מאוד ללוש את הבצק 10 דקות לפחות!
בוצע
4.

נתפיח למשך שעה וחצי - שעתיים ונרדד על משטח מקומח לעובי של 2 ס״מ

נקרוץ עיגולים עם חותכן או עם כוס ונתפיח כל סופגנייה בנייר אפייה למשך 40 דקות
בוצע
5.

נחמם סיר עם ליטר של שמן עד שהוא מגיע ל160 מעלות,

ממליצה לבדוק עם מדחום אבל אם אין לכם פשוט תניחו כף עץ בתוך השמן וכשיש סביבו בועות קטנות (לא גדולות!) אפשר להניח את הסופגנייה, זה שלב מאוד חשוב כי אם השמן יהיה רותח מדי הסופגנייה לא תהיה מוכנה מבפנים. נניח את הסופגנייה על הצד של הנייר אפייה, אין מה לדאוג זה יתנתק מיד ונטגן 2-3 דקות מכל צד
בוצע
6.

נזריק לסופגניות את המילויים לאחר שהן מתקררות מעט ומגיעות לטמפרטורת החדר

חנוכה שמח לכולם ❤️
בוצע

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר.