ריזוטו פתיתים שמנת פטריות
אז אחרי שהתלהבתם מהריזוטו פתיתים רוזה
החלטתי לקחת את זה שלב קדימה ולהכין מתכון נוסף
ריזוטו פתיתים ברוטב שמנת פטריות שאתם חייבים להכין!
כלכך קל להכנה ושונה, קרמי בטירוף ותוך 10 דקות זה אצלכם על השולחן
No Reviews
רכיבים
התאם מנות
250 גרם פתיתים | |
4 כפות שמן זית | |
50 גרם חמאה | |
4 שיני שום | |
2 חבילות פטריות שמפניון חתוכות גס | |
מלח | |
0.25(רבע) כפית פלפל לבן | |
0.25(רבע) כפית פלפל שאטה | |
מעט אגוז מוסקט | |
2 כוסות מים רותחים / ציר ירקות או פטריות | |
250 מל שמנת מתוקה | |
פרמז׳ן בנדיבות |
לקישוט
פרמז׳ן | |
שמן כמהין לבנות |
הוראות
1.
בסיר בינוני נשים שמן זית וחמאה ( גם טעם נוסף וגם מונע מהחמאה להשרף) , מטגנים שום שחתכנו לפרוסות ומוסיפים את הפטריות שחתוכות גס
בשלב זה אפשר גם להוסיף רבע כוס יין לבן אך לא חובה
בוצע
2.
נערבב את הכל- יש ריח מושלם בבית עכשיו
בוצע
3.
נוסיף את התבלינים ונפתח אותם מעט בשמן- פלפל שאטה, פלפל לבן, מלח ואגוז מוסקט
בוצע
4.
נוסיף את הפתיתים , כוס מים רותחים ונערבב היטב, כשהמים מצטמצמים נוסיף פרמז׳ן בנדיבות ועוד מים ומערבבים שוב ללא הפסקה על אש גבוהה
בוצע
5.
התהליך אמור לקחת 5-10 דק , כשהפתיתים התרככו למרקם שרציתם נוסיף את השמנת המתוקה, נערבב היטב
בוצע
6.
נוריד מהאש ונוסיף 25 גרם חמאה ונערבב
בוצע
7.
נגיש בצלחות הגשה יחד עם פרמז׳ן ושמן כמהין לבנות
בוצע
8.
והגיע הזמן לטרוף😍
בוצע
כתיבת תגובה