סלמון ואפרגוס בתנור!

דקה עבודה+17 דקות בתנור

קַל

6-7 סועדים

פעם ראיתם חג בלי מנות ראשונות?
הראשונה האהובה עליי היא דג, מנה קלילה, פשוטה להכנה וכל-כך טעימה!
זה מתכון של דקה עבודה ו-17 דקות בתנור.
הכי מושלם לחג או לארוחת שישי כשרוצים לארח.
יאללה בואו נכין!

No Reviews

רכיבים

התאם מנות
500-700 גרם סלמון טרי
1 חבילת אספרגוס (מומלץ להוריד את החלק התחתון הקשה ומעט לקלף את החלק החיצוני)
1 לימון שלם (גם המיץ וגם התוכן עצמו)
2 כפות חרדל דיז׳ון חלק/גרגירים
1 כף דבש מכל סוג
0.5 כפית מלח
לקישוט:
שומשום לבן + שחור שקלינו על מחבת

הוראות

1.

ננקה את הדג היטב מעצמות, קשקשים והכל. ניתן גם לקנות אותו כבר נקי! אני השתמשתי בדג ללא עור אבל אפשר להשתמש עם

בוצע
2.

נסדר בתבנית הגשה יפה שיכולה להכנס לתנור, נוסיף את האספרגוס מסביב, ניתן להוסיף עוד ירקות שאוהבים כמו בצל, עגבניות, פטריות וכל ירק שלא לוקח הרבה זמן בישול (אם תרצו להוסיף תפו״א בשלו אותו לפני בסיר עם מים) אני אוהבת לתבל את הדג במלח כבר בשלב הזה

בוצע
3.

בקערה נפרדת נערבב חרדל, לימון ודבש אני אוהבת לחתוך את הקצוות של הלימון ומהם להוציא את המיץ ואת החלק הפנימי של הלימון להוסיף לקישוט וגם לטעם, בלי הקליפה כפי שמוצג בסרטון

בוצע
4.

נמזוג מעל הדג והירקות את הרוטב ונעשה לדג מסאז׳ קטן. במידה ותרצו ליצור מרינדה ולתת לדג לחכות עד לפני הגשה לאורחים ממליצה לוותר על הלימון ברוטב, למרוח את הדג בחרדל ודבש ולשמור עטוף במקרר כמה שעות

בוצע
5.

המרינדה תעמיק עוד יותר טעמים, לפני הגשה נוסיף לימון. בגלל שהלימון מעין ״כובש״ את הדג לא מומלץ לתת לדג לעמוד הרבה זמן עם המרינדה אם כלול בה לימון.

בוצע
6.

נכניס לתנור שחומם מראש ל200 מעלות למשך 17 דקות

בוצע
7.

נוציא ונפזר מעל שומשום לבן ושחור קלויים

בוצע
8.

בתאבון!

בוצע

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *