רוזלך מושלם

15 דקות עבודה - התפחה שעה ו20 דקות

בינוני

30 רוזלך

אז כל הזמן מזג האוויר משתנה ומה שבטוח זה שבא לי משהו מתוק, בלי שום קשר,

ויש דבר אחד שאי אפשר לעמוד בפניו, הוא חתוך לחתיכות קטנות, ככה שאתה אומר לעצמך " טוב נו … מה זאת חתיכה " ואז אתה לא יודע איך לעצור

אז נכון! רוזלך.

בואו נכין אותו בצורה הכי קלה שאפשר 

5 from 2 Reviews

רכיבים

התאם מנות
600 גרם קמח
1 כוס מים כוס לשתייה חמה, אפשר להוסיף עוד רבע כוס במידת הצורך
1 כפית שמרים יבשים
0.25(רבע) כוס שמן זית
0.25(רבע) כפית מלח
נוטלה (ניתן להמיר בממרח פרווה )
לבזוק מעל
אבקת סוכר

הוראות

1.

במיקסר נלוש את הקמח, מים והשמרים

בוצע
2.

נוסיף את שמן הזית בהדרגה ונלוש 5 דקות, אמור להתגבש לנו בצק, במידת הצורך ניתן להוסיף רבע כוס מים בשלב זה

בוצע
3.

כשהתגבש בצק נוסיף את המלח ונמשיך ללוש 7 דקות על מהירות גבוהה

בוצע
4.

הבצק אמור להיות חלק אך מעט דביק, נעביר לקערה משומנת למקום חמים למשך שעה להתפחה

בוצע
5.

לאחר שעה נוציא את האוויר מהבצק, נחלק ל4 כדורים ונתפיח 25 דקות נוספות על משטח מקומח

בוצע
6.

במשטח מקומח נפתח כל כדור ונמרח את הנוטלה \ממרח פרווה אחר

ניתן בשלב הזה להוסיף כל דבר שתרצו, אגוזים, סוכריות, ממרחים שונים
בוצע
7.

נקפל מהסוף להתפחה בעדינות ונחתוך לרוזלך

בוצע
8.

נעביר לתבנית עם נייר אפיה, ונכניס לתנור שחומם מראש על 200 מעלות למשך 8-10 דקות

בוצע
9.

נוציא מהתנור, נצנן קצת ונבזוק מעל אבקת סוכר בנדיבות

בוצע
10.

מושלם!

בוצע

הערות

ניתן להמיר את הנוטלה בממרח פרווה ואז המתכון פרווה לחלוטין
במידת הצורך ניתן להוסיף רבע כוס מים
ניתן ללוש ביד וגם במיקסר

2 Comments

  • פזית

    שלום שיר, על 600 גר קמח צריך יותר מכוס ורבע מים. אשמח לתגובתך, תודה

    • שיר

      היי פזית,
      הכמויות במתכון מדויקות,
      אם נתקלת בבעיה תוכלי לפנות אליי באינסטגרם shirchip

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *