אוסובוקו חלומי לחג הפסח!

15 דקות

קַל

4

אז תמיד בשרים גדולים היו נראים לי אתגר, לא יודעת למה,
הם דורשים אהבה , זמן, ולפעמים אנחנו פשוט רוצים לתקתק
אבל רציתי להנגיש לכם גם מתכונים שנראים קצת
קשים יותר לפעמים ולהראות לכם שכל דבר שאוהבים יכול להיות קל במטבח!

No Reviews

רכיבים

התאם מנות
2 קילו אוסובוקו עגל
מלח בנדיבות
פלפל גס
קורנפלור לציפוי
4 מקלות סלרי
3 גזרים
6 שיני שום
1 חבילת שרי שלמות
2 בצלים
2 כפות רסק עגבניות
2 כוסות יין
מלח פלפל
5-6 פלפלים אנגליים שלמים (לא חובה)
5 עלי דפנה
2 גבעולי רוזמרין
חופן פטרוזיליה עם הגבעולים
0.5 ליטר מים / ציר בקר
תוספת מעל
4-5 עלי פטרוזיליה קצוצה
שום כתוש
0.5 לימון
מלח

הוראות

1.

נתחיל בלתבל את הבשר, משני הצדדים נפזר מלח בצורה נדיבה, נוסיף פלפל , נמרח על הבשר ונלחץ עליו מעט

ניתן לבשר להוציא נוזלים במשך 15 דקות
בוצע
2.

לאחר 15 דקות נטבול את הבשר בקורנפלור משני הצדדים ונדאג שיהיה כמה שפחות קורנפלור שנופל מהבשר

בוצע
3.

נשים שמן בסיר גדול ונטגן את הבשר משני הצדדים, נוציא לצלחת וננקה את הסיר מהקורנפלור (במידה ונשאר קורנפלור בסיר זה יכול לגרום לטעם מר )

בוצע
4.

נקצוץ את הבצל גס ונטגן בסיר עד שנהפך לזהוב, נוסיף עיגולי גזר גסים וסלרי שחתכנו דק ונטגן מעט

בוצע
5.

נוסיף שיני שום שלמות, עגבניות שרי שלמות ו2 כפות רסק עגבניות

בוצע
6.

נערבב את הכל ונוסיף 2 כוסות של יין אדום, נדאג להסמיך את הרוטב על אש בינונית- גבוהה עד שסמיך

בוצע
7.

נוסיף כמה פלפלים אנגליים שלמים , עלי דפנה, רומזרין, פטרוזיליה עם הגבעולים וחצי ליטר מים ( 2 כוסות) במידה ויש לכם ציר בקר/עוף זה ממש יתאים כאן!

בוצע
8.

נסגור עם מכסה של סיר ונכניס לתנור שחומם מראש ל175 מעלות למשך 3 שעות, ניתן גם לשים ל4 שעות

בוצע
9.

נוציא מהתנור, נצנן מעט ונשפוך מעל פטרוזיליה קצוצה דק עם שום כתוש, לימון חתוך ומלח

בוצע

הערות

ניתן להכניס את הבשר לקמח (לא בפסח) וגם לקמח תפוא במקום קורנפלור

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *