עוגת מייפל לשבת

10 דקות

סופר קל

תבנית בינונית גבוהה

עוגה מדהימה,

גבוהה , יפה, מתוקה , עסיסית, כלכך טובה שאין לתאר!

5 דקות עבודה

ויש לכם עוגה מפוארת לשבת ממצרכים

שיש כל אחד בבית!

אתם חייבים להכין!

5 from 4 Reviews

רכיבים

התאם מנות
3 ביצים
1 כוס סוכר
1 כוס מייפל
1 כוס שמן
2.5 כוסות קמח
2.5 כפיות אבקת אפייה
1 כוס מים רותחים
מומלץ להוסיף מעל
סירופ מייפל

הוראות

1.

נחמם מראש תנור ל160 מעלות, חום עליון תחתון רגיל

בוצע
2.

בקערת מיקסר נקציף את הביצים עם הסוכר למשך 7-8 דקות או עד שמתקבל קצף תפוח

בוצע
3.

נוסיף את המייפל ונקציף עד לאיחוד

ממליצה לשמן מעט את הכוס מדידה של המייפל בשמן , זה יעזור לכל המייפל לצאת מהכוס
בוצע
4.

נערבב בתנועות קיפול , נמשיך בהקצפה ותוך כדי נוסיף את השמן

בוצע
5.

נוסיף את הקמח ואת אבקת האפייה ונקציף 2-3 דקות עד שאין גושים

בוצע
6.

נעצור את המיקסר, למען הבטיחות, ונוסיף כוס מים רותחים , נקציף לאט רק למען איחוד ונעביר לתבנית משומנת היטב

בוצע
7.

נכניס לתנור ל50 דקות עד שהעוגה שחומה ויפה, וזהו! זה מוכן

בוצע

4 Comments

  • ליאת

    אם אני רוצה עוגה חלבית במה מחליפים את הכוס מים?
    ולמה מים רותחים שמים ולא רגילים?

    • שיר

      היי ליאת,
      אפשר להחליף את המים בחלב או בשמנת מתוקה
      הוספת מים חמים לבלילה מגבירה את הפעולה של אבקת האפייה עוד לפני שנכניס את העוגה לתנור , היא מתחילה באפייה במצב בסיסי והתוצאה גורמת לעוגה להיות עשירה יותר בטעמים וכהה.

  • ענת

    וואוו מושלמת רק איך משמנים בתבנית כזאת -ככה שאפשר להוציא את העוגה בשלמותה?תודה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *