ציר ירקות שישדרג לכם כל מאכל

5 דקות הכנה - שעה וחצי על הגז

קַל

אז בכל פעם שאני מכינה ריזוטו, פתיתים, אפילו אורז רגיל או מרקים אני אוהבת לשדרג ולהעמיק את הטעמים עם ציר , בכל פעם אתם מבקשים ממני מתכון לציר ירקות שלי
אז האמת? שזה תלוי במנה ואיזה טעמים אני רוצה שהיא תקבל
וגם זה תלוי בירקות שיש לי במקרר ומה מצבם;)
זה אחלה פתרון לירקות עייפים במקרר!
את הציר אפשר לשמור במקרר שלושה ימים עד שבוע ובמקפיא אפילו כמה חודשים!

No Reviews

רכיבים

התאם מנות
1 בצל
מעט מלח
3-4 גבעולי סלרי
2 גזרים
1 שורש פטרוזיליה
1 כרישה
2 גבעולי אספרגוס ( לא חובה )
5-6 כוסות מים רותחים
לבוקה גרני ( זר עשבים )
1 חתיכה של שכבה חיצונית של הכרישה
2-3 ענפי טימין
2-3 עלי דפנה
5-6 פלפל לבן שלם

הוראות

1.

בסיר בינוני ( עדיפות לסיר כמה שפחות רחב ) נשים מעט שמן, כמה שפחות יותר טוב - אפשר גם בכלל לא

בוצע
2.

נוסיף את הירקות

אני הוספתי בסדר הזה- בצל, סלרי, גזר, שורש פטרוזיליה, כרישה, אספרגוס
בוצע
3.

מעל להוסיף מעט מלח על מנת שהירקות יזיעו ויתרככו נוסיף את המים ונביא לרתיחה, כשהכל רותח ננמיך לאש בינונית ונקפה (נסיר) את שכבת השומן שהצטברה למעלה כדי שנקבל ציר צח ונקי

בוצע
4.

מומלץ להוסיף בוקה גרני ( לא חובה ליצור אותו בצורה שהכנתי כי גם ככה מסננים את הכל לאחר מכן אבל אני אוהבת להכין ככה כדי שלא יהיו עלי טימין קטנים )

ניקח את הכרישה ונוריד את השכבה החיצונית שלה, נמלא בטימין, עלי דפנה, פלפל לבן ומומלץ גם פטרוזיליה, נסגור- אפשר עם חוט, אני סגרתי עם כרישה נוספת הבוקה גרני ניתן לשינוי - פשוט תכניסו שם את הטעמים שתרצו!
בוצע
5.

נוסיף לסיר ונכסה בירקות על מנת שלא יצוף ויוציא את טעמיו לציר

בוצע
6.

לאחר שעה וחצי נסנן וזה מוכן!

בוצע
7.

מומלץ להוסיף לריזוטו, מרקים, תבשילים כשזה חם ואפשר אפילו ליצור מזה רוטב למאכלים עם צמצום על אש גבוהה

בוצע
8.

בתאבון!

בוצע

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר.