פיצה מטוגנת בשמן עמוק עם דור פלג

שעה

קַל

4-5 פיצות

פעם שמעתם על פיצה מטוגנת?

אז זה מטורף!

פריכה מבחוץ, אוורירית וקלה מבפנים!

No Reviews

רכיבים

התאם מנות
500 גרם מים
15 גרם שמרים יבשים / 45 גרם שמרים טריים
1 כף סוכר לבן
300 גרם קמח
2 2 כפיות מלח
תוספות
לגרסה המלוחה השתמשנו ברוטב עגבניות, מוצרלה, בזיליקום ופרמזן, ולגרסה המתוקה מסקרפונה, נוטלה ומעט מלח

הוראות

1.

לבצק הפיצה - מערבלים במיקסר 500 גרם מים, 15 גרם שמרים יבשים / 45 גרם שמרים טריים, כף סוכר לבן ו-300 גרם קמח, לקבלת בצק אחיד (4-5 דקות). מוסיפים 2 כפיות מלח, לשים שתי דקות אחרונות ומתפיחים שעה.

בוצע
2.

סיום, מחלקים ל-4-5 כדורים במשקל 200 גרם, מכדררים ומאפשרים לנוח חצי שעה אחרונה לפני הטיגון.

בוצע
3.

מחממים שמן לחום בינוני (170-180°) ומכינים את התוספות שרוצים.

בוצע
4.

לגרסה המלוחה השתמשנו ברוטב עגבניות, מוצרלה, בזיליקום ופרמזן, ולגרסה המתוקה מסקרפונה, נוטלה ומעט מלח, אבל ניתן לשים כל רוטב ותוספת שאוהבים.

בוצע
5.

מקמחים את הכדור, פותחים לעיגול יחסית דק (ללא שוליים עבים) וממלאים במה שרוצים.

בוצע
6.

סוגרים ואוטמים היטב כדי שלא יפתח, ומכניסים בזהירות אל השמן.

בוצע
7.

בעזרת מצקת יוצקים מהשמן על הפיצה תוך כדי טיגון, מטגנים 3-4 דקות עד הזהבה, הופכים ומטגנים לפרק זמן דומה.

בוצע
8.

מוציאים אל מסננת (ולא נייר סופג) ונהנים מפיצה מטוגנת פשוט מדהימה 🤩

בוצע

הערות

קרדיט לצלם: דוד מויאל

רוצים עוד מכל היאמי הזה?

השאירו את המייל שלכם ואני אדאג לשתף אתכם בעדכונים ומתכונים חדשים

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *