חלה עננים!
טוב, אז אני חייבת לעצור רגע ולהגיד משהו,
זה המתכון האהוב עליי, שמעתם ? אין יותר טוב ממנו .
הייתי ככ גאה בו שכל המשפחה באו אליי לארוחת שישי, הבצק תפח לי בצורה מדהימה, הוא ממש יצא מהקערה, והוא היה פשוט רך ברמות
היה לי כיף ונעים להכין אותו והתוצאה יצאה מטורפת, פשוט ענן שאפשר לקפוץ עליו והוא יתפוס אותך שאתה נופל, נשבעת- אני חולמת על החלה הזאת בלילה.
רכיבים
התאם מנות
1 קילו קמח לבן | |
2 כפות שמרים יבשים | |
1 כוס סוכר | |
3. כוסות מים פושרים-חמימים | |
1 ביצה | |
1 כוס שמן | |
1 כף מלח |
לציפוי
1 חלמון של ביצה | |
1 כפית סילאן | |
שומשום / קצח |
הוראות
בקערת מיקסר נשים את השמרים, סוכר ומים ונחכה 10 דקות עד שהכל יתפח
![](https://shirsfood.co.il/wp-content/uploads/2021/09/שמרים.jpg)
![](https://shirsfood.co.il/wp-content/uploads/2021/09/מים.jpg)
![](https://shirsfood.co.il/wp-content/uploads/2021/09/סוכר.jpg)
![](https://shirsfood.co.il/wp-content/uploads/2021/09/תפח.jpg)
נוסיף את הקמח, השמן, ביצה
![](https://shirsfood.co.il/wp-content/uploads/2021/09/מלח.jpg)
נשמן מעט את הבצק וניתן לו לתפוח שעה
![](https://shirsfood.co.il/wp-content/uploads/2021/09/לפני-התפחה.jpg)
לאחר שהבצק תפח נוציא ממנו את האוויר
![](https://shirsfood.co.il/wp-content/uploads/2021/09/תפח1.jpg)
![](https://shirsfood.co.il/wp-content/uploads/2021/09/בוקס.jpg)
נחלק אותו לחתיכות שוות ונעשה כדורים
![](https://shirsfood.co.il/wp-content/uploads/2021/09/לחתוך.jpg)
![](https://shirsfood.co.il/wp-content/uploads/2021/09/שיתפח.jpg)
נתפיח לחצי שעה
![](https://shirsfood.co.il/wp-content/uploads/2021/09/תפח2.jpg)
נסדר את העיגולים בתבנית עגולה
![](https://shirsfood.co.il/wp-content/uploads/2021/09/לסדר-עיגולים.jpg)
בקערה נפרדת נשים את החלמון והסילאן נערבב היטב ונמרח מעל הכדורים
![](https://shirsfood.co.il/wp-content/uploads/2021/09/ביצה-וסילאן.jpg)
![](https://shirsfood.co.il/wp-content/uploads/2021/09/למרוח.jpg)
נוסיף קצח ושומשום ונכניס לתנור שחומם מראש על 180 מעלות למשך חצי שעה
![](https://shirsfood.co.il/wp-content/uploads/2021/09/קצח-ושומשום.jpg)
מ ו ש ל ם
![](https://shirsfood.co.il/wp-content/uploads/2021/09/פרופיל.jpg)
11 Comments
-
-
סיגלית
לאפות על טורבו?
-
חן
היי, האם אפשרי להפחית את כמות הסוכר במתכון ?
פשוט יש לי אורח סכרתי הייתי רוצה שיהנה מהחלה וכוס סוכר מרגיש לי יותר מדי
תודה רבה. -
ענת
וואוו מושלמת . לאחר החלוקה של הבצק לכדורים רשמת לתת התפחה של חצ שעה. ואז להעביר לתבנית אפיה.
השאלה שלי לאחר החלוקת כדורים -אפשרי ישר לתשים בתבנית שאני אופה בה -ושם לתת את התפיחה? איזה גודל תבנית? ובערך כמה כל כדור שוקל?תודה רבה -
רינת
היי ספיר
ראשית, תודה על האתר הנפלא.
מטעמי נוחות, אני מחפשת מתכון לבצק שמרים שממחצית הבצק אוכל להשתמש לצורך לחמניות/חלה לשבת ומחצית השנייה אכין עוגת שמרים (רולדה ואמרח ממרח שוקולד).
איזה מתכון את חושבת שיכול להתאים?
המתכון הנוכחי או אולי מתכון אחר אם יש?שוב תודה,
רינת -
רינת
היי שיר
ראשית, תודה על האתר הנפלא.
מטעמי נוחות, אני מחפשת מתכון לבצק שמרים שממחצית הבצק אוכל להשתמש לצורך לחמניות/חלה לשבת ומחצית השנייה אכין עוגת שמרים (רולדה ואמרח ממרח שוקולד).
איזה מתכון את חושבת שיכול להתאים?
המתכון הנוכחי או אולי מתכון אחר אם יש?שוב תודה,
רינת -
יוספה
הי
אפשר לשים חצי כוס שמן? -
jakov fitoussi
הכנתי יצא מצוין
מה מידת הכוס לשימוש במתכון?