לזניית מצות ובשר טחון לפסח

10 דקות הכנה + 20 דקות בתנור

קַל

תבנית בינונית

מתכון בלתי נשכח וכלכך פשוט להכנה

שאתם חייבים להכין לחג!

כל מי שיישב בשולחן יישבח אותכם ברמות
כל מה שצריך זה חבילת מצות ובשר טחון 

 

 

No Reviews

רכיבים

התאם מנות
10-12 מצות
1 ביצה
1 קילו בשר טחון
מעט שמן במחבת
1 בצל גדול חתוך לקוביות קטנות
3-4 עגבניות מגורדות
2 כפיות כורכום
1 כפית פפריקה מתוקה
מלח ופלפל

הוראות

1.

נרטיב מצות במים ונסגור במגבת למשך 10-20 דקות

בוצע
2.

נסדר בתחתית התבנית את המצות , נשקשק ביצה בצלחת נפרדת ונמרח את המצות מעל, כך נעשה עם כל שכבה של מצות

בוצע
3.

במחבת רחבה נטגן בצל חתוך לקוביות, נוסיף את העגבניות המרוסקות וניתן לזה קצת, הבצל צריך להיות שקוף ולא מטוגן נוסיף את הבשר טחון ונבשל אותו שלושתרבע ולא עד הסוף כשיש נוזלים של הבשר במחבת נוסיף מלח, פלפל , כורכום ופפריקה

בוצע
4.

אנחנו רוצים לשמור על נוזלים הבשר ולא לצמצם אותם כי הם מעשירים את הלזניה במלא מלא טעם!

בוצע
5.

מעל המצות שמרחנו עליהן ביצה נוסיף חלק מהבשר ונוסיף עוד מצות, שוב נמרח ביצה, שוב בשר ונחזור על אותה הפעולה 3-4 פעמים תלוי בגודל התבנית

בוצע
6.

נסדר יפה את המצות למעלה, נמרח ביצה ונכניס לתנור שחומם מראש ל160 מעלות למשך 20 דקות

בוצע
7.

זה מושלם ומוכן!

בוצע

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *