עוגת דבש רכה אוורירית ורטובה לראש השנה
חיפשתי מתכון מעניין לראש השנה,
וחשבתי לעצמי, איך אפשר בלי עוגת דבש?
אז העוגת דבש הזאת יצאה לי מעבר למה שציפיתי,
רכה, אוורירית, פלאפית כזאת וטעימה ברמות,
חצי תבנית חוסלה רק כשיצאה מהתנור
5
from
1
Review
רכיבים
התאם מנות
2 ביצים | |
0.5 כוס סוכר אפשר חום | |
1/3 (שליש ) כוס שמן | |
0.5 כוס דבש | |
0.5 כוס תה | |
1 כפית תמצית וניל | |
1 כוס ו2 כפות קמח | |
0.25 (רבע ) כפית סודה לשתייה | |
1 כפית אבקת אפייה |
להבריש מעל עם דבש בנדיבות
הוראות
1.
למלא חצי כוס מים רותחים ולהוסיף את התיון
להכין תה חזק, עד השלב שנוסיף את התה לעוגה לתת לו להתקרר
בוצע
2.
במיקסר להקציף את הביצים והסוכר עד שנוצרת בלילה תפוחה, בערך 8 דקות
בוצע
3.
להוסיף את השמן, הדבש, וניל והתה ולהקציף עוד 4 דקות
בוצע
4.
להוסיף את הקמח , אבקת האפייה והסודה
לערבב
לערבב כמה שניות ועוד פעם עם לקקן כדי לבדוק שאין סוכר למטה
בוצע
5.
להעביר לתבנית משומנת היטב , מומלץ כמה שיותר מהר כי האבקה והסודה כבר פועלות
להכניס לתנור על 165 מעלות שחומם מראש ( !!! ) למשך 40 דקות
בוצע
6.
כשהעוגה יוצאת מהתנור להבריש אותה ישר בדבש ( לפנק בדבש ) ולסגור עם ניילון נצמד בשביל לשמור על הלחות
בוצע
7.
לטרוף
בוצע
היי שיר תוכלי לצלם את התבנית שהשתמשת בה?