קציצות טונה ובטטה בתנור

15 דקות עבודה ועוד 25 דקות אפייה

סופר קל

15 קציצות שמתאימות ל־4 סועדים

מתכון קל, בריא ומושלם לילדים ולשומרי משקל

זה מתכון כל־כך קל וכל־כך טעים.

כמה דקות של הכנה ויש לנו קציצות עסיסיות,

צבעוניות ומלאות בריאות שהילדים אוכלים ואנחנו יכולים ליהנות מהן בלי נקיפות מצפון.

No Reviews

רכיבים

התאם מנות
1 חבילת טונה בשמן או במים מסוננת היטב
1 ביצה
1 בטטה גדולה קלופה
1 גזר גדול קלוף
מעט מלח
מעט פפריקה מתוקה
קצת כמון
טימין טרי - לא חובה
אפשר להוסיף
ירקות נוספים מהמקרר קישוא, בצל ירוק או פלפל

הוראות

1.

נתחיל בלגרד את הבטטה והגזר על הפומפייה. חשוב ממש לסחוט את הנוזלים עד הסוף אחרת הקציצות לא יתפסו כמו שצריך. טיפ קטן: אפשר לשים את הירקות המגורדים במגבת נקייה ולסחוט חזק.

בוצע
2.

נכניס לקערה את הטונה המסוננת, נוסיף את הירקות הסחוטים, נתבל במלח, פפריקה, קצת כמון ואם מתחשק גם טימין. אם יש לנו עוד ירקות במקרר זה הזמן להוסיף אותם, זה רק יעשיר את הקציצות וייתן צבעים וטעמים מגניבים. נערבב הכול בידיים עד שנרגיש שהתערובת אחידה ונוחה לעיצוב אפשר גם להוסיף ביצה ופירורי לחם

בוצע
3.

נשמן תבנית תנור בשמן זית או נזליף מעט מעל נייר אפייה. נכדרר מהתערובת קציצות בגודל בינוני ונניח בתבנית. טיפ קטן: כדאי ללחוץ עליהן בעדינות מלמעלה כדי שלא יתפרקו באפייה ולהוסיף עוד שמן זית

בוצע
4.

נכניס לתנור שחומם מראש לחום גבוה, בערך 200 מעלות, ונאפה עד שהקציצות מזהיבות מלמעלה ומפיצות ריח פשוט מטורף. אם רוצים אותן קריספיות יותר אפשר להפוך אותן בעדינות באמצע האפייה.

בוצע
5.

בסיום נקבל קציצות קלילות ומלאות טעם, עם מתיקות עדינה מהבטטה והגזר, ומליחות של הטונה והתיבול. הן יוצאות עסיסיות מבפנים וקריספיות מבחוץ, בדיוק במידה. מושלמות לנשנוש לילדים, לארוחת ערב מהירה או אפילו כתוספת בריאה לארוחה.

בוצע

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

אנו משתמשים בעוגיות באתר כמפורט במדיניות הפרטיות