כדורי השניצל שכבשו אותנו! ארוחת צהריים מושלמת

30 דקות גג (כולל טיגון ונשנוש תוך כדי)

קַל

20-25 כדורים קטנים / 4-5 סועדים

ביס קטן של אושר

נשנוש זה החיים, אבל כשזה גם פריך, גם עסיסי, גם חמוד בגודל זה כבר ממכר.

כדורי השניצל האלה זה כל מה שטעים בשניצל, רק בגירסה שאי אפשר להפסיק לזלול.

No Reviews

רכיבים

התאם מנות
500 גרם עוף טחון
0.5 חצי כפית מלח
מעט פלפל שחור
2 ביצים
1 כפית פפריקה (לא חובה אבל מוסיף צבע)
0.5 חצי כפית גריל עוף (לא חובה גם)
2 כוסות פירורי לחם
0.5 חצי כוס שומשום
שמן לטיגון
(להגשה: צ’יפס/תפוחי אדמה בתנור, שום קונפי)

הוראות

1.

נתחיל עם העוף הטחון נשים אותו בקערה, נוסיף מלח ונערבב טוב טוב עם הידיים. כן, עם הידיים. לא צריך להוסיף כלום חוץ ממלח – כי זה כל הקסם. אם רוצים אפשר גם קמצוץ קטן של פלפל.

בוצע
2.

בקערה שלישית נערבב פירורי לחם עם שומשום וקצת מלח. זה ייתן את הקראנץ’ החיצוני ואת הצבע השחום המגרה הזה – אל תוותרו על השומשום, הוא קטן אבל עושה הבדל ענק.

בוצע
3.

נגלגל מהעוף כדורים קטנים כמה שיותר קטנים, ככה יותר כיף לאכול. ביס מושלם. נטבול כל כדור קודם בביצה ואז בציפוי פירורי הלחם והשומשום. תנו להם עטיפה טובה, שירגישו מושקעים.

בוצע
4.

נחמם שמן עמוק במחבת, לא חם מדי כדי שהכדורים יתבשלו גם בפנים. אם הם קטנים מספיק זה בסדר שהוא ממש חם , אם עשיתם אותם יחסית גדולים אז פחות נטגן עד שזה שחום ויפה מכל הצדדים – זה לוקח רק כמה דקות. כשהם יוצאים מהשמן – שימו עליהם מלח מיד! ברגע הזה זה תופס הכי טוב והם סופגים את הטעם.

בוצע
5.

להגיש ליד תפוחי אדמה בתנור עם שום קונפי, או פשוט עם צ’יפס. כל תוספת שתשלים את הקריספיות הזאת – תתקבל באהבה.

בוצע
6.

זה קל, זה כיפי, זה מתאים לארוחת ערב מהירה, לאירוח, או סתם כשבא משהו טעים בלי יותר מדי בלגן. השילוב בין העוף הרך בפנים לציפוי הקראנצ’י בחוץ זה משהו שאי אפשר לעמוד בפניו. והכי כיף? זה נראה כמו חטיף – אבל מרגיש כמו ארוחה שלמה.

בוצע

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *