מרק וישיסואז צרפתי | Vichyssoise

45 דקות הכנה

בינוני

4 קערות מרק

מרק וישיסואז הוא מרק קלאסי מאוד, ולא משנה מה מזג האוויר בחוץ
הוא כלכך טעים שקשה להפסיק לאכול ממנו. גם אם זה דורש להפעיל את המזגן.
את המרק נהוג לאכול ממש קר או ממש חם בצלחת חמה לבחירתכם.
לדעתי הוא מושלם כמנה ראשונה לשבועות , הוא פותח את התיאבון וכלכך טעים!

No Reviews

רכיבים

התאם מנות
25 גרם חמאה
2 כרישות גדולות
1 בצל בינוני-קטן
מלח
פלפל שחור
2 תפוא קטנים
1 בוקה גרני(פירוט מטה)
1 ליטר ציר ירקות (תחליף בהערות)
0.5 כוס שמנת 38%
תוספות - עירית, שמן כמהין, קרוטונים
בוקה גרני
1 דף כרישה
חופן טימין
5-6 פלפל לבן שלם
2 עלי פטרוזיליה
3-4 עלי דפנה
חוט קשירה

הוראות

1.

בסיר בינוני שמים חמאה , כשהיא נמסה מעט מוסיפים את הכרישה והבצל חתוכים לקוביות \ עיגולים

בוצע
2.

מבשלים על אש בינונית ולא גבוהה על מנת שהם רק יתרככו ויהפכו שקופים ולא זהובים. אנו רוצים שהמרק יהיה כמה שיותר לבן ואם נבשל על אש גבוהה זה יגרום לתוצאה הפוכה

בוצע
3.

מעל הבצל והכרישה נוסיף מלח על מנת ש״יזיעו״ ויתרככו במהירות, נתבל גם בפלפל שחור,

בוצע
4.

לאחר שהתרככו לחלוטין והפכו שקופים נוסיף את התפוא חתוך לקוביות קטנות יחסית

בוצע
5.

נוסיף את ציר הירקות \ ציר מרק עוף פרווה

בוצע
6.

נוסיף את הבוקה גרני-

בוקה גרני היא שיטת תיבול ממטבח הצרפתי המשמשת לתיבול המרק, אנו חותכים חלק מהכרישה ושמים בתוכו את העשבים, עלי הדפנה והפלפל הלבן קושרים בחוט, אני קשרתי בכרישה נוספת. השיטה הזו מאפשרת למצות את הטעם והארומה של הזר לנוזל הבישול אבל בסופו של דבר גם להוציא אותו.
בוצע
7.

נכסה למשך 20-25 דקות על אש בינונית

בוצע
8.

לאחר 25 דקות נבדוק את הרכות של התפוא, במידה והוא מחליק מהמזלג כשמרימים אותו זה אומר שניתן לטחון את המרק

בוצע
9.

נוציא את הבוקה גרני ונטחן לתערובת אחידה וחלקה אך לא יותר מדי על מנת שהמרק לא יהפוך דביק (פירוט בהערות)

בוצע
10.

נוסיף את השמנת המתוקה ונביא לרתיחה עדינה, נטעם ובמידה וצריך נתקן תיבול

בוצע
11.

אני קישטתי בעירית, שמן כמהין וקרוטונים וזה מושלם!

בתאבון(:
בוצע

Notes

נגיש את המרק חם מאוד או קר
לי לא היה חוט קשירה לכן קשרתי את הבוקה גרני עם כרישה נוספת וזה עבד מצוין! בפועל צריך לקשור עם חוט קשירה ואת החוט לקשור לידית של הסיר
להשתדל לא לטחון יתר את המרק כיוון שבתפוח אדמה יש עמילן וטחינת יתר יכולה להפוך את המרק לדביק.
במרק המסורתי יש ציר עוף, אך כיוון שאני מכינה מתכונים כשרים השתמשתי בציר ירקות.ניתן להשתמש בליטר מים רותחים + 2 כפות מרק עוף פרווה וזה עובד מצוין גם כן.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר.