עוגיות שוקולד צ'יפס כמו מאפייה בניו יורק

10 דקות בתנור - 5 דקות הכנה , סה"כ 15 דקות

סופר קל

15 עוגיות

מכירים את זה שבא לכם את העוגייה הקלאסית ?

האינטרנט כ"כ מלא במתכונים , כולם רוצים להיות הכי משוגעים והכי מיוחדים,

אבל בעיניי,  עוגיית שוקולד צ'יפס קלאסית כמו במאפייה טובה בניו יורק היא המנצחת!

אחת שוקולדית וטעימה בטירוף!

יוצא משוגע!!!

5 from 2 Reviews

רכיבים

התאם מנות
115 גרם חמאה
0.5 חצי כוס סוכר חום
0.25 רבע כוס סוכר
1 כפית תמצית וניל
1 ביצה L
1.5 כוסות קמח
0.5 כפית אבקת סודה
150 גרם שוקולד מריר
מומלץ להוסיף מלח גס מעל לניגוד מתיקות

הוראות

1.

בקערה בינונית נשים חמאה רכה , החמאה לא צריכה להיות רותחת אלא רכה, במידה ולא הוצאתם את החמאה מהמקרר מראש ניתן לחמם במיקרו ולהוציא לפני שנמסה לגמרי ולערבב אותה ידנית

בוצע
2.

להוסיף את הסוכרים, הסוכר חום והלבן

הסוכר חום נותן נימוחות וטעם עמוק יותר לכן הוא בהחלט חשוב ולא כדאי לוותר עליו.
בוצע
3.

להוסיף את הוניל והביצה ולערבב היטב

בוצע
4.

להוסיף את הקמח ואבקת הסודה לשתייה , לערבב שוב

בוצע
5.

להוסיף את השוקולד צ'יפס, אפשר להוסיף את השוקולד צ'יפ הקנוי או לחתוך לבד שוקולד מריר

בוצע
6.

לערבב את הכל, לכסות בניילון נצמד ולהכניס למקרר לפחות לשעה

כאשר התערובת במקרר החמאה מתייצבת מחדש, מה שגורם לכך שלאחר מכן העוגה לא תתפרס לכל עבר בתנור אלא לגודל רגיל.
בוצע
7.

להכניס לתנור שחומם מראש ל180 מעלות טורבות ל9-10 דקות

בוצע
8.

לאחר שהעוגיות יצאו מהתנור חייב לצנן אותן למשך 5 דקות לייצוב העוגייה ולא לאכול מיד - אני יודעת שקשה להתאפק!

בוצע
9.

לטרוף בתאבון!

בוצע

הערות

אפשר לערבל את הכל גם במיקסר וגם ידני, אני ערבבתי ידנית
סוד העוגיות - חמאה וסוכר חום , לא לוותר על אף אחד מהם
הסוכר חום נותן נימוחות וטעם עמוק יותר לכן הוא בהחלט חשוב ולא כדאי לוותר עליו.
מומלץ להשתמש בחמאה רכה ולא מומסת, להוציא את החמאה מהמקרר לפני ההכנה או להמיס קצת במיקרו ולערבב
חובה לתת לבצק לנוח בקירור ! בזמן הזה החמאה מתגבשת מחדש מה שגורם לעוגיות \ עוגה לא להתפרס לכל עבר בתבנית , להישאר יציבות ולהיות טעימות יותר
אני השתמשתי בשוקולד מריר איכותי 85% אך ניתן להשתמש בכל שוקולד, גם חלב ולבן

2 Comments

  • שני

    נראה מעולה
    אני רוצה להכין ללא גלוטן.
    האם אפשר להמיר את הקמח לרב תכליתי ללא גלוטן או קמח שקדים? אם כן באיזה יחס?
    תודה מראש

  • אורטל

    האם צריך לכדרר כל עוגייה לכדור ולהשאיר כך? או למעוך?

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *