לזניית חצילים ובשר מושלמת
טוב אז מאז שאני זוכרת את עצמי אני מעדיפה להכין מאכלים חלביים,
לא יודעת למה ההתעסקות עם בשר תמיד הלחיצה אותי, כאילו מדובר במדע טילים ( רלוונטי לתקופה הביטוי הזה אה.. ? )
אבל אחרי שבועות, ודניאל ממש ממש רוצה משהו בשרי,
לקחתי את העניינים לידיים והפשרתי בשר טחון, שמעו שיצא נ ד י ר .
לזניית חצילים ובשר בכמה דקות עבודה, רוטב, חצילים, דפי לזניה וזהו.. מ ו כ ן .
יאלה רוצו להפשיר בשר טחון ( או שתקנו טרי, הכי טעים 😉 )
No Reviews
רכיבים
התאם מנות
1 חציל | |
0.5 קילו בשר טחון | |
שמן | |
1 בצל בינוני | |
0.25 כפית פלפל שחור | |
מלח לפי טעם | |
0.25 כפית כורכום | |
2 כפיות פפריקה מתוקה | |
2 כפות מלאות רסק עגבניות | |
1.5 כוסות מים רותחים | |
6-9 דפי לזניה | |
3-4 שיני שום כתוש |
הוראות
1.
לחתוך חציל לעיגולים ולטגן בשמן עמוק
לאחר שמוכן להעביר לקערה עם נייר סופג
![](https://shirsfood.co.il/wp-content/uploads/2021/05/image.jpeg-21.jpg)
![](https://shirsfood.co.il/wp-content/uploads/2021/05/image.jpeg-1-3.jpg)
![](https://shirsfood.co.il/wp-content/uploads/2021/05/image.jpeg-2-3.jpg)
![](https://shirsfood.co.il/wp-content/uploads/2021/05/image.jpeg-4-3.jpg)
בוצע
2.
בסיר בינוני לטגן בצל ושום כתוש
![](https://shirsfood.co.il/wp-content/uploads/2021/05/image.jpeg-3-3.jpg)
![](https://shirsfood.co.il/wp-content/uploads/2021/05/image.jpeg-5-3.jpg)
בוצע
3.
להוסיף בשר טחון ועם מרית מעץ להפריד עד שהוא מוכן
![](https://shirsfood.co.il/wp-content/uploads/2021/05/image.jpeg-6-3.jpg)
בוצע
4.
להוסיף את כלל התבלינים
מלח ופלפל שחור, כורכום, פפריקה מתוקה
![](https://shirsfood.co.il/wp-content/uploads/2021/05/image.jpeg-7-3.jpg)
![](https://shirsfood.co.il/wp-content/uploads/2021/05/image.jpeg-8-2.jpg)
![](https://shirsfood.co.il/wp-content/uploads/2021/05/image.jpeg-9-2.jpg)
![](https://shirsfood.co.il/wp-content/uploads/2021/05/image.jpeg-10-1.jpg)
בוצע
5.
להוסיף 2 כפות רסק עגבניות (גדולות!) וכוס וחצי מים רותחים
![](https://shirsfood.co.il/wp-content/uploads/2021/05/image.jpeg-11-1.jpg)
![](https://shirsfood.co.il/wp-content/uploads/2021/05/image.jpeg-12-1.jpg)
לכסות למשך 15-20 דקות
בוצע
6.
זהו! לסדר בתבנית לפי הסדר הבא
רוטב
דפי לזניה ( שמכסים את כלל התבנית )
רוטב
חצילים
רוטב
דפי לזניה
רוטב
וכן הלאה...
![](https://shirsfood.co.il/wp-content/uploads/2021/05/image.jpeg-13-1.jpg)
![](https://shirsfood.co.il/wp-content/uploads/2021/05/image.jpeg-14-1.jpg)
![](https://shirsfood.co.il/wp-content/uploads/2021/05/image.jpeg-15-1.jpg)
![](https://shirsfood.co.il/wp-content/uploads/2021/05/image.jpeg-18.jpg)
![](https://shirsfood.co.il/wp-content/uploads/2021/05/image.jpeg-19.jpg)
בוצע
7.
לעטוף בנייר אלומיניום ולהכניס לתנור על 180 מעלות למשך 35 דקות
לאחר 35 דקות להוציא את הנייר ולהשאיר לעוד רבע שעה
![](https://shirsfood.co.il/wp-content/uploads/2021/05/image.jpeg-20.jpg)
בוצע
8.
וזהו! למזוג לאכול ולהתענג!
אל תחששו משאריות, זה אפילו עוד יותר טעים אחרי שזה במקרר! כל הרוטב נספג בדפים
בתאבון
![](https://shirsfood.co.il/wp-content/uploads/2021/05/image.jpeg-17.jpg)
בוצע
כתיבת תגובה