פסטה לימון בסיר אחד בול כמו ריזוטו, רק יותר קל
מתכון כל-כך קל וכל-כך טעים. כמה דקות של הכנה,
טעם מושלם של חמאה,
שום ולימון והכל בסיר אחד בלי בלגן.
מתאים גם לפסטה קטנה וגם לפתיתים,
פשוט תכינו עם מה שיש בבית ותרגישו ווואווו.
No Reviews
רכיבים
התאם מנות
1 חבילת פסטה קטנה (או פתיתים גם יעבוד מעולה) | |
50 גרם חמאה (אפשר גם פחות למפחיתים) | |
2 כפות שמן זית | |
2 שיני שום כתוש | |
1 כפית שטוחה מלח | |
0.25 רבע כפית פלפל שחור | |
1 כף אבקת מרק עוף פרווה (או ציר ירקות אם יש) | |
1 ליטר מים רותחים (אפשר גם פחות, לפי הצורך) | |
גרידת לימון מלימון שלם | |
1 כף מיץ לימון | |
שליש כוס שמנת מתוקה (רצוי 38%) | |
פטרוזיליה קצוצה (אפשר גם בזיליקום) | |
פרמזן מגורד לפי הטעם |
הוראות
1.
נחמם חמאה ושמן זית בסיר רחב ושטוח על אש בינונית. נוסיף את השום הכתוש ונטגן אותו קלות עד שהוא מתחיל להריח מדהים לא לחכות שיישחים, רק שיפיץ ריח .
בוצע
2.
נוסיף את הפסטה או הפתיתים ונתחיל לקלות אותם עד שמקבלים צבע. נערבב כל הזמן, לא שורפים רק נותנים להם צבע וטעם אגוזי.
בוצע
3.
בינתיים נכין בקנקן את הנוזלים נשים כף מרק עוף פרווה ונוסיף ליטר מים רותחים. נערבב טוב. אם יש ציר ירקות תרגישו חופשי להשתמש בו, זה רק יעשיר את הטעם.
בוצע
4.
בינתיים נכין בקנקן את הנוזלים נשים כף מרק עוף פרווה ונוסיף ליטר מים רותחים. נערבב טוב. אם יש ציר ירקות תרגישו חופשי להשתמש בו, זה רק יעשיר את הטעם.
בוצע
5.
נתחיל להוסיף את המים בהדרגה, כוס כל פעם, ממש כמו ריזוטו. נוסיף, נערבב וניתן לנוזלים להיספג לפני שנוסיף עוד. נמשיך ככה עד שהפסטה רכה אבל שומרת על נגיסות. אני אוהבת אל דנטה, אבל אם אתם בעניין של רך רך תמשיכו עוד קצת.
בוצע
6.
כשהפסטה הגיעה למרקם שאנחנו אוהבים נוסיף את גרידת הלימון ואת המיץ. פה קורה הקסם הריח, הוייב האיטלקי. נערבב טוב ונוסיף את השמנת המתוקה.
בוצע
7.
כשהשמנת מתחברת עם כל הטעמים נוסיף פטרוזיליה קצוצה בשביל צבע ורעננות. רוצים לשדרג? בזיליקום טרי גם יעבוד פה מדהים.
בוצע
8.
נכבה את האש ונוסיף מלא פרמזן מעל. אפשר גם להגיש עם עוד קצת לימון בצד למי שאוהב חמיצות מודגשת.
בוצע
9.
משהו בשילוב של חמאה, שום, שמנת ולימון פשוט ממכר. הפסטה סופגת את כל הטעמים בסיר אחד, בלי ללכלך עוד כלים, והמרקם הקרמי פשוט מושלם. בין אם זה ערב קליל, מוצא”ש או סתם חשק למשהו מפנק בלי יותר מדי בלגן זו מנה שתמיד בא לנו להכין שוב.
בוצע
10.
בתיאבון! 🍋🍝🧀
בוצע
כתיבת תגובה