עוגת דבש לראש השנה ובכלל

10 דקות

סופר קל

תבנית בינונית

את העוגת דבש הזה אתם לא תוכלו להפסיק לאכול
היא רכה, נימוחה, רטובה וכלכך טובה!
לפעמים עוגות דבש זה מרתיע, אבל זאת עוגה בחושה שהיא פשוט טובה ברמות! וגם מי שלא מתחבר לעוגות דבש באופן כללי יוכל להתאהב בה
היא יוצאת כלכך יפה ומרשימה לחג

5 from 1 Review

רכיבים

התאם מנות
2 ביצים
0.5 כוס סוכר חום כהה
0.3( שליש ) כוס שמן
0.5 כוס דבש משק לין
0.5 כוס תה מרוכז מאוד
1 כפית תמצית וניל לא חובה
1 כוסות ו2 כפות קמח
0.25 כפית סודה לשתייה
1 כפית אבקת אפייה

הוראות

1.

* נחמם תנור ל160 מעלות חום עליון תחתון

בוצע
2.

נמלא חצי כוס מים רותחים ונוסיף את התיון ( איזה שתרצו ואיזה שאתם אוהבים! השוני של התה ייתן אפקט מגניב לטעם של העוגה)

לתת לתה להתקרר עד השלב שצריך להוסיף אותו לעוגה
בוצע
3.

במיקסר נקציף ביצים וסוכר חום במשך 10 דקות עד שנוצר לנו קצף תפוח

בוצע
4.

נוסיף את השמן, הדבש, תמצית וניל והתה ונקציף ל4-5 דקות נוספות

בוצע
5.

בשלב הזה נשמן את התבנית, אני בחרתי בתבנית של ספייסס שנותנת נראות של כתר, עוגה מושלמת שמככבת על שולחן החג

בוצע
6.

נוסיף לקערת המיקסר את הקמח, אבקת האפייה והסודה ונערבב בתנועות קיפול ידנית עם לקקן, נבדוק שאין סוכר בתחתית ושהכל התערבב כמו שצריך

בוצע
7.

מהרגע שמוסיפים את הסודה לשתייה היא מתחילה לעבוד, לכן חשוב לפעול מהר

בוצע
8.

נעביר את בלילת העוגה לתבנית המשומנת ונכניס לתנור ל40 דקות

בוצע
9.

כשהעוגה יוצאת מהתנור נבריש עליה מיד דבש, נהפוך על צלחת ההגשה ונבריש דבש מכל הכיוונים,

בוצע
10.

העוגה מוכנה! לחה, אוורירית, רטובה ונימוחה על מנת לשמור עליה כזאת מומלץ לעטוף אותה בשקית / ניילון נצמד ולשמור עליה בחוץ

בוצע
11.

ועכשיו התפקיד שלכם הוא לאכול

בתאבון! וחג שמח
בוצע

רוצים עוד מכל היאמי הזה?

השאירו את המייל שלכם ואני אדאג לשתף אתכם בעדכונים ומתכונים חדשים

1 Comments

  • רות רובנס

    תודה רבה ששלחת לי את מתכון עוגת הדבש! קודם לא הצלחתי להכנס לסטורי…
    שיהיה חג שמח והמשיכי לפרסם לנו! 🌺💕

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *