פסטה שמנת פטריות ודג חמאה 🥹

40 דקות

קַל

5-6 מנות נדיבות

במיוחד לטו באב!

זה מתכון כל-כך קל וכל-כך טעים.

כמה דקות של הכנה ויש לכם מנה שהיא בול מסעדה אבל בבית. זה פשוט וואוו! אמאלהההה

No Reviews

רכיבים

התאם מנות
500 גרם פסטה (פנה, פטוצ’יני או מה שאוהבים)
500 מ״ל שמנת להקצפה (אפשר גם 15%-38%
1 חבילת פטריות שמפיניון
1 חבילת פטריות פורטובלו
4-5 פטריות מלך היער (לא חובה אבל משדרג)
300-400 גרם פילה דג לבן (אמנון, דניס, לברק או בס)
5 כפות שמן זית
25 גרם חמאה
5 שיני שום כתושות
מלח לפי טעם
0.25 רבע כפית פלפל שחור גרוס
קורט אגוז מוסקט
0.25 רבע כפית צ׳ילי יבש או טרי לפי הטעם
מעט אבקת מרק עוף פרווה (לא חובה)
1 כוס מי בישול של הפסטה
פרמזן בנדיבות

הוראות

1.

נתחיל בלבשל את הפסטה לפי ההוראות על האריזה, במים רותחים עם הרבה מלח, עד שהיא אל דנטה שזה אומר רכה אבל עדיין עם נגיסה. לפני שמסננים נשמור חצי כוס ממי הבישול זה סוד קטן שיעזור לנו לקשור את הרוטב לפסטה אחר כך בצורה מושלמת

בוצע
2.

בינתיים, נחמם מחבת רחבה עם כף שמן זית וחמאה. נניח את פילה הדג שתיבלנו מראש במלח ופלפל ונצרוב אותו טוב טוב מכל הצדדים עד שהוא מקבל צבע זהוב וקראנצ’י מבחוץ אבל נשאר עסיסי בפנים. לא לפחד לתת לו זמן זה עושה הבדל עצום. ברגע שהוא מוכן, נניח בצד וניתן לו להתקרר טיפה, ואז נחתוך אותו לחתיכות גדולות ויפות, צ’אנקים כאלה שנרגיש בכל ביס

בוצע
3.

נשתמש באותה המחבת (כי שם כל הטעמים הטובים), נוסיף עוד קצת חמאה ושמן זית ונכניס את השום הכתוש. נטגן כמה שניות עד שיש ריח מדהים ואז נוסיף את הפטריות שמפיניון ופורטובלו פרוסות. נטגן אותן בסבלנות, על חום גבוה, עד שהן ממש משחימות ומשתחרר מהן ריח וואו, חלק מהפטריות (בערך רבע) נניח בצד להגשה בסוף זה יהפוך את הצלחת ליפה וכיפית יותר

בוצע
4.

אם יש לנו פטריות מלך היער, זה הרגע לצרוב אותן בנפרד נחתוך כל פטרייה לאורך, נחרוץ עליה פסי שתי וערב עם הסכין, ואז נטגן בחמאה עד שהן משחימות ממש. הן יוצאות כמו סטייק קטן וזה פשוט חלום. את אלו נגיש מעל בסוף

בוצע
5.

עכשיו נוסיף למחבת את השמנת, נערבב ונוסיף את כל הטעמים מלח, פלפל, צ’ילי חריף קצוץ אם אוהבים חריף (וזה מוסיף המון), קורט אגוז מוסקט שייתן עומק, ואם רוצים חצי כפית מרק עוף פרווה. נערבב הכל ונבשל 3-4 דקות על אש בינונית עד שהרוטב מצטמצם מעט. נוסיף כמה כפות ממי הבישול ששמרנו זה יהפוך את הרוטב לקרמי ויאחד אותו עם הפסטה כמו במסעדות שוות

בוצע
6.

נכניס את הפסטה המבושלת למחבת עם הרוטב, נערבב טוב עד שהיא עטופה מכל כיוון. נוסיף את קרעי הדג שהכנו, חלק מהפרמזן ונערבב בעדינות. נטעם ונכוון טעמים עכשיו זה הזמן להוסיף עוד מלח, פלפל או קצת צ’ילי אם מרגישים שצריך

בוצע
7.

נעביר לקערת הגשה או לצלחות אישיות, נוסיף עוד רוטב מלמעלה, נוסיף את הפטריות ששמרנו, נגרד פרמזן בשפע ונניח כמה פטריות מלך היער שצרבנו. זה נראה כמו ארוחת גורמה אבל תכל’ס עשינו את זה ב-40 דקות בבית

בוצע
8.

השילוב של רוטב שמנת עדין עם עומק מהאגוז מוסקט והצ’ילי, יחד עם המרקם של הפטריות הצרובות והדג החמאתי שמתפרק בתוך הפה יוצר ביס שהוא גם עשיר, גם נעים וגם ממכר. זו אחת המנות שגורמות לכולם לעצור באמצע הביס ולהגיד “רגע, מה זה?? למה זה כזה טעים??”. והיא כל-כך פשוטה להכנה שזה כמעט לא חוקי

בוצע
9.

יאללה, לכו להכין זה אש 🔥

בוצע

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *