עוגת צ׳אק צ׳אק של סבתא רוזה

30-40 דקות מנוחה+15 דקות עבודה

בינוני

תבנית ענקית

אז את המתכון הזה קיבלתי מסבתא של דניאל, שהיא גם שלי❤️ סבתא רוזה
היא עושה את זה כל-כך בקלות שפשוט עמדתי לידה, צילמתי ולמדתי בשביל להעביר לכם!
זאת עוגה טעימה בטירוף שיהיה לכם קשה להפסיק לאכול! יפה ומרשימה
אני זוכרת שביום אירוסים שלי ושל דני היא הביאה את העוגה להורים שלי וזה היה כל-כך מרשים ויפה
העוגה פרווה והיא מושלמת לארוחות חג, שישי, אירוח
ובדיוק עכשיו לסוכות!
אז תהנו😍

No Reviews

רכיבים

התאם מנות
400-450 גרם קמח
0.5 כפית סודה לשתייה
0.5 כפית מלח
3 ביצים
שמן לטיגון
לרוטב/מילוי:
1 כוס דבש
1 כוס סוכר חום כהה/סוכר לבן
אגוזי מלך לפי הצורך

הוראות

1.

בקערה גדולה נשים את הביצים, מלח וסודה לשתייה ונשקשק נוסיף את 200-300 גרם קמח ונתחיל ללוש נוסיף קמח לפי צורך, אנחנו רוצים בצק רך ונוח לעבודה

בוצע
2.

נקמח משטח עבודה ונלוש 5 דקות או עד שהבצק מתגבש נעביר את הבצק למנוחה במקרר לחצי שעה, אפשר ומומלץ יותר.

בוצע
3.

נוציא את הבצק מהמקרר ונחלק אותו ל4 חלקים שווים.

בוצע
4.

פתח כל חלק לעובי של 2 מ״מ ( כפי שהצגנו בסרטון ) ונחתוך לקוביות קטנות נקמח את הבצק ונניח על מגבת שיתייבש למשך 10 דקות

בוצע
5.

נחמם שמן לטיגון, ננער את הבצק מקמח עודף ונעביר לשמן

בוצע
6.

נוציא למסננת / נייר סופג ונכין את הרוטב

בוצע
7.

בסיר בינוני נשים כוס סוכר חום כהה או סוכר לבן ( אני אישית מעדיפה חום כהה כי הוא נותן עומק טעמים)

בוצע
8.

נוסיף כוס דבש ניתן להוסיף גם וניל, מעט מלח ומה שתרצו.

בוצע
9.

נערבב על אש בינונית ( נשים לב שלא יישרף ) עד שכל הסוכר והדבש מתאחדים

בוצע
10.

נשפוך מעל הבצק הקריספי שלנו ונערבב מהר מהר כדי שכל הבצק יהיה מכוסה וזה מוכן!

בוצע
11.

נעביר לצלחת הגשה / תבנית שתרצו ובעזרת ידיים רטובות נעצב צורה רצויה

בוצע
12.

בתאבון! ותודה לסבתא רוזה על המתכון(:

בוצע

הערות

אפשר להוסיף מה שתרצו- אגוזי מלך, שוקולדים, צימוקים, מה שאתם אוהבים!

רוצים עוד מכל היאמי הזה?

השאירו את המייל שלכם ואני אדאג לשתף אתכם בעדכונים ומתכונים חדשים

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *