כדורי ארנצ’יני
כדורי ארנצ’יני קריספיים מריזוטו
או אורז שנשאר לנו במקרר
הכי קל, הכי מנחם והכי מושלם בעולם
זה מתכון כל–כך קל וכל–כך טעים.
כמה דקות של הכנה
ואנשים בטוחים שלקחנו קורס באיטליה 🍋
No Reviews
רכיבים
התאם מנות
1 כוס אורז עגול | |
3 כוסות מים רותחים | |
3 שיני שום כתושות | |
0.25 רבע כפית צ׳ילי גרוס | |
2 כפות שמן זית | |
חופן פטרוזיליה קצוצה | |
מלח ופלפל לפי הטעם |
לכדורים:
ריזוטו קר מהמקרר (או אורז לבן שיש במקרר + תיבול + גבינות) | |
1 כוס גבינה צהובה מגורדת | |
1 כוס גבינת מוצרלה מגורדת | |
1 ביצה טרופה | |
פירורי לחם | |
שמן לטיגון |
הוראות
1.
אם יש לכם שאריות ריזוטו אתם חצי דרך לסיום. אם לא, נתחיל מריזוטו. נחמם שמן זית בסיר ונוסיף שום, צ׳ילי ופטרוזיליה. ניתן לשום טיפה להשחים ואז נוסיף את האורז ונערבב דקה שתיים.
בוצע
2.
נכניס מעט מים רותחים, ננמיך לאש נמוכה, נטבל במלח ופלפל ונערבב בלי סוף. נכין בסבלנות, כמו שאיטלקים אוהבים בלי למהר ובלי לשכוח להוסיף נוזלים ברגע שנאמר
בוצע
3.
כשהמים נספגו והאורז רך אבל לא מתפרק זה מוכן. נצנן את הריזוטו לגמרי במקרר, אפילו לכמה שעות או ללילה.
בוצע
4.
כשהריזוטו קר, נוסיף לו מוצרלה מגורדת וגבינה צהובה מגורדת. נערבב עד שיש תערובת אחידה שאפשר לעצב לכדורים.
בוצע
5.
אם המרקם רך מדי נוסיף עוד גבינה צהובה, היא תעזור לייצב ולחבר את הכל.
ממליצה לכדרדר לכדורים ולשמור בקירור עד שרוצים לטגן אפשר אפילו להקפיא
בוצע
6.
ניצור כדורים בגודל כדור פינג פונג. נטבול כל כדור בביצה ואז נצפה בפירורי לחם.
בוצע
7.
נחמם שמן חצי עמוק במחבת. כשהשמן חם אבל לא רותח מדי, נכניס את הכדורים ונשגיח. נטגן מכל הצדדים עד שהם זהובים וקריספיים. נשים על נייר סופג ודי.
הכדורים יוצאים פריכים מבחוץ ונימוחים וגבינתיים מבפנים.
בוצע
8.
מה שעושה אותם מושלמים זה השילוב של החריפות מהצ’ילי, הרכות של הריזוטו והקראנץ’ של הציפוי. הם עובדים מדהים ליד רוטב עגבניות, גביע של שמנת חמוצה עם לימון או אפילו ככה לבד נשנוש מלכותי.🤣

בוצע
9.
בתאבון!
בוצע
הערות
ממליצה לכדרדר לכדורים ולשמור בקירור עד שרוצים לטגן אפשר אפילו להקפיא
כתיבת תגובה