חלה עננים!

30 דקות

בינוני

תבנית גדולה

טוב, אז אני חייבת לעצור רגע ולהגיד משהו,

זה המתכון האהוב עליי, שמעתם ? אין יותר טוב ממנו .

הייתי ככ גאה בו שכל המשפחה באו אליי לארוחת שישי, הבצק תפח לי בצורה מדהימה, הוא ממש יצא מהקערה, והוא היה פשוט רך ברמות

היה לי כיף ונעים להכין אותו והתוצאה יצאה מטורפת, פשוט ענן שאפשר לקפוץ עליו והוא יתפוס אותך שאתה נופל, נשבעת- אני חולמת על החלה הזאת בלילה.

5 from 11 Reviews

רכיבים

התאם מנות
1 קילו קמח לבן
2 כפות שמרים יבשים
1 כוס סוכר
3. כוסות מים פושרים-חמימים
1 ביצה
1 כוס שמן
1 כף מלח
לציפוי
1 חלמון של ביצה
1 כפית סילאן
שומשום / קצח

הוראות

1.

בקערת מיקסר נשים את השמרים, סוכר ומים ונחכה 10 דקות עד שהכל יתפח

בוצע
2.

נוסיף את הקמח, השמן, ביצה

נתחיל ללוש למשך 3-4 דקות עד שנוצר בצק ונוסיף את המלח אם הבצק ממש ממש דביק אפשר להוסיף כף קמח, אבל בעיקרון הוא צריך להיות דביק מעט
ללוש 10 דקות, אפשר גם ביד
בוצע
3.

נשמן מעט את הבצק וניתן לו לתפוח שעה

בוצע
4.

לאחר שהבצק תפח נוציא ממנו את האוויר

בוצע
5.

נחלק אותו לחתיכות שוות ונעשה כדורים

בוצע
6.

נתפיח לחצי שעה

בוצע
7.

נסדר את העיגולים בתבנית עגולה

בוצע
8.

בקערה נפרדת נשים את החלמון והסילאן נערבב היטב ונמרח מעל הכדורים

בוצע
9.

נוסיף קצח ושומשום ונכניס לתנור שחומם מראש על 180 מעלות למשך חצי שעה

בוצע
10.

מ ו ש ל ם

בוצע

11 Comments

  • רחל

    מה מידת הכוס לשימוש במתכון?

  • סיגלית

    לאפות על טורבו?

  • חן

    היי, האם אפשרי להפחית את כמות הסוכר במתכון ?
    פשוט יש לי אורח סכרתי הייתי רוצה שיהנה מהחלה וכוס סוכר מרגיש לי יותר מדי
    תודה רבה.

  • ענת

    וואוו מושלמת . לאחר החלוקה של הבצק לכדורים רשמת לתת התפחה של חצ שעה. ואז להעביר לתבנית אפיה.
    השאלה שלי לאחר החלוקת כדורים -אפשרי ישר לתשים בתבנית שאני אופה בה -ושם לתת את התפיחה? איזה גודל תבנית? ובערך כמה כל כדור שוקל?תודה רבה

  • רינת

    היי ספיר
    ראשית, תודה על האתר הנפלא.
    מטעמי נוחות, אני מחפשת מתכון לבצק שמרים שממחצית הבצק אוכל להשתמש לצורך לחמניות/חלה לשבת ומחצית השנייה אכין עוגת שמרים (רולדה ואמרח ממרח שוקולד).
    איזה מתכון את חושבת שיכול להתאים?
    המתכון הנוכחי או אולי מתכון אחר אם יש?

    שוב תודה,
    רינת

  • רינת

    היי שיר
    ראשית, תודה על האתר הנפלא.
    מטעמי נוחות, אני מחפשת מתכון לבצק שמרים שממחצית הבצק אוכל להשתמש לצורך לחמניות/חלה לשבת ומחצית השנייה אכין עוגת שמרים (רולדה ואמרח ממרח שוקולד).
    איזה מתכון את חושבת שיכול להתאים?
    המתכון הנוכחי או אולי מתכון אחר אם יש?

    שוב תודה,
    רינת

  • יוספה

    הי
    אפשר לשים חצי כוס שמן?

  • jakov fitoussi

    הכנתי יצא מצוין

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *