לחם שום קונפי ב25 דקות התפחה!
אתם הולכים להתמכר!
את הלחם הזה אני מכינה לכל שולחן חלבי!
כיף לאכול אותו עם כל הדיפים על השולחן,
ההתפחה לוקחת רק 25 דקות,
ואת השום קונפי? פשוט מכינים בדקה אחת אפילו מבלי לקלף שום
מוכנים למתכון?
No Reviews
רכיבים
התאם מנות
500 גרם קמח מנופה | |
1 כף שמרים יבשים | |
0.25 (רבע) כפית אבקת אפייה | |
0.5 חצי כוס שמן זית | |
0.5 חצי כפית סוכר | |
1 כפית מלח | |
1.25 כוסות מים פושרים |
לממרח שום
1 ראש שום חתוך | |
שמן זית | |
מלח גס | |
25 גרם חמאה רכה |
הוראות
1.
נפתח מעט את ראש השום שלנו בצורה שהשיניים יהיו חשופות ונשטוף אותו היטב, נניח אותו על נייר אלומיניום שמעליו מונח נייר אפייה ונפזר שמן זית ומלח, לטעמים נוספים ניתן להוסיף גם אורגנו
בוצע
2.
נסגור היטב ממש חזק ונכניס לתנור שחומם מראש ל200 מעלות למשך חצי שעה-40 דקות
אפשר גם להשאיר אותו שם עד שהבצק שלנו מוכן
בוצע
3.
בקערת מיקסר נשים חצי מכמות המים, נוסיף את השמרים והסוכר ונערבב אפשר לתת להכל לשבת 10 דקות כדי לבדוק שהשמרים פעילים, אם יש קצף ובועות הם פעילים ואפשר לעבוד איתם
בוצע
4.
נוסיף את הקמח, אבקת האפייה וקצת משמן הזית ונתחיל ללוש במהירות איטית,
בוצע
5.
תוך כדי לישה נוסיף את שמן הזית והמים באיטיות בזליגה.
כך למשך 10 דקות ועד שהבצק מתגבש לכדור יפה
בוצע
6.
לאחר שמתגבש גוש בצק נוסיף את המלח, ניתן לישה של 2 דקות נוספות ונעביר להתפחה בקערה משומנת היטב בשמן זית למשך 25 דקות או יותר
ככל שתתפיחו את הבצק (עד 72 שעות) הוא ישתבח!
לאחר 25 דקות הבצק שלנו מוכן! אפשר להתפיח אותו גם עד 72 שעות אבל כבר אחרי 25 דקות הוא מעולה ומתאים לכל מטרה
בוצע
7.
נוציא את השום מהתנור וניתן לו להתקרר מעט, לאחר מכן נפתח את העטיפה ונמחץ אותו לתוך צלחת שבתוכה יש לנו חמאה רכה ומעט שמן זית, נערבב את הכל היטב עד שמתאחד
בוצע
8.
על משטח עבודה נפתח את הבצק, לא חייב לקמח כי הבצק ממש ממש נוח לעבודה
בוצע
9.
נחלק אותו לחתיכות שוות בצורה של הלחם שנרצה ונמרח מעל את הממרח שום האלוהי שלנו , אני הוספתי גם ענפי רוזמרין, אתם יכולים להוסיף עגבניות שרי וכל מה שעולה לכם לראש!
בוצע
10.
נכניס לתנור על 200 מעלות טורבו למשך רבע שעה/עד שמתקבל צבע יפיפה!
בוצע
11.
וזה מושלם וטעים ברמות(: חג שמח!
בוצע
כתיבת תגובה