עוגת בקלוואה מושלמת לשבת

10 דקות עבודה - 30 דקות בתנור

סופר קל

תבנית בינונית עגולה

עוגת בקלוואה עם טריק!

הכי כיף וטעים לשבת

פרווה!

טעימה ברמות שאתם חייבים להכין 

No Reviews

רכיבים

התאם מנות
1 דפי יופקה \ פילו שלמה
שמן קוקוס / מחמאה / חמאה
200 גרם פיסטוקים
200 גרם אגוזי מלך ניתן להוסיף שקדים
1 כף קינמון
למי סוכר
1.5 כוס סוכר חום
חצי כוס ו2 כפות מים רותחים

הוראות

1.

נשמן תבנית עגולה ונניח עשרה דפי פילו כשאנחנו דואגים לשמן כל אחד מהם היטב, כלומר - דף פילו, לשמן, דף פילו וכן הלאה

בוצע
2.

נטחן את אגוזי המלך והפיסטוקים מעט כך שנוצר לנו פירורים ולא מחית, נוסיף קינמון ואפשר גם בהרט ונערבב היטב

בוצע
3.

נניח חצי מהמלית על דפי הפילו ונחזור על הפעולה עם 6 דפי פילו נוספים

דף פילו, לשמן וכן הלאה כך 6 פעמים
בוצע
4.

נוסיף את שאר המלית ונוסיף את שאר דפי הפילו בעוד שאנו משמנים שוב כל אחד מהם

בוצע
5.

נכניס לתנור שחומם מראש ל180 מעלות לחצי שעה ו/או עד שדפי הפילו מקבלים צבע שחום

בוצע
6.

בזמן הזה נכין את מי הסוכר, בסיר קטן או קלחת נניח את כלל המרכיבים, נפעיל את האש ונערבב ללא הפסקה עד שהסוכר ממש נמס לתוך המים

בוצע
7.

נוציא את העוגת בקלוואה, נקרר אותה למשך 2 דקות בחוץ ונשפוך מעל את מי הסוכר החמים, נוסיף פיסטוקים טחונים

בוצע
8.

ובתיאבון! זה מוכן ומושלם

בוצע

הערות

אני ממליצה להכין את העוגה שעתיים לפחות לפני הגשה אם לא 24 שעות

רוצים עוד מכל היאמי הזה?

השאירו את המייל שלכם ואני אדאג לשתף אתכם בעדכונים ומתכונים חדשים

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *