כרובית בתנור – הכי פשוטה, הכי טעימה

10 דקות עבודה + 10 דקות בישול + 40 דקות אפייה

קַל

4 מנות

כרובית בתנור – הכי פשוטה, הכי טעימה!
כרובית זהב קריספית מבחוץ, רכה מבפנים, עם טחינה מושלמת שמסיימים ברגע.
מנה קלילה ומרשימה, שמכינים בכמה שלבים פשוטים ומשדרגת כל שולחן.

No Reviews

רכיבים

התאם מנות
ראש כרובית בינוני, שטוף ונקי
מים רותחים לבישול
3 כפות שמן זית איכותי
מלח גס ופלפל שחור גרוס לפי הטעם
0.5 כוס טחינה גולמית
0.5 כוס מים קרים
מיץ מחצי לימון
1 שן שום כתושה (אופציונלי)
2 גבעולי בצל ירוק קצוץ

הוראות

1.

נתחיל בשטיפת הכרובית היטב. נחתוך את העלים הירוקים שמסביב לבסיס, אך נשאיר את העלים הפנימיים והקטנים. העלים האלו הם אכילים, מקבלים מרקם פריך באפייה, ומוסיפים טעם. אם העלים נראים עייפים או צהובים, כדאי להסיר אותם.

בוצע
2.

נביא סיר גדול עם מים לרתיחה, נוסיף כף מלח, ונכניס את הכרובית בשלמותה כשהבסיס כלפי מעלה. נבשל 8-10 דקות, תלוי בגודל הכרובית (לכרובית קטנה מספיק 8 דקות). נבדוק עם מזלג – אם הוא נכנס בקלות אבל הכרובית עדיין יציבה, היא מוכנה לשלב הבא.

בוצע
3.

נוציא את הכרובית מהסיר בעדינות ונניח אותה על מגבת או נייר סופג כדי לייבש אותה היטב (ייבוש חשוב כדי לקבל כרובית פריכה). בינתיים נחמם תנור ל-220 מעלות.

בוצע
4.

נניח את הכרובית בתבנית מרופדת בנייר אפייה. נזליף עליה 3 כפות שמן זית בנדיבות, נפזר מלח גס ופלפל שחור גרוס, ונעסה בעדינות כדי לוודא שהתיבול מגיע לכל פינה. נכניס לתנור ונאפה במשך 35-40 דקות, עד שהכרובית שחומה ופריכה מבחוץ.

בוצע
5.

בזמן שהכרובית בתנור, נכין את הטחינה. בקערה נערבב ½ כוס טחינה גולמית עם ½ כוס מים קרים, מיץ מחצי לימון, ושן שום כתושה (אם אוהבים). נערבב עד לקבלת מרקם חלק ואחיד. אם הטחינה סמיכה מדי, נוסיף עוד כף מים בהדרגה עד שתהיה במרקם מושלם לזילוף.

בוצע
6.

כשהכרובית יוצאת מהתנור, נניח אותה על צלחת הגשה יפה. נזליף מעל טחינה בנדיבות, נפזר בצל ירוק קצוץ, ונגיש חמה למרכז השולחן.

בוצע
7.

העלים הפריכים, השילוב של הטחינה והכרובית המתקתקה – זה פשוט חלום.

בוצע
8.

בתאבון!

בוצע

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *