חאצ’אפורי איצ'רולי מהמטבח גיאורגי
אין דבר יותר מנחם מחאצ’אפורי – מאפה גאורגי עם גבינה מותכת, שוליים קריספיים וחלמון שמתערבב לתוך כל העסק.
והכי מגניב? אפשר להכין אותו מבצק פיצה קלאסי!
המתכון מספר המתכונים של יובל ואסף האלופים שהוציאו ספר פיצה
No Reviews
רכיבים
התאם מנות
500 גרם קמח(או 3.5 כוסות) | |
320 מ”ל מים(או כוס ורבע+2 כפות) | |
3/4 כף מלח | |
2 כפות שמן זית | |
1 כף שמרים טריים(או כפית אחת של שמרים יבשים) |
למילוי:
200 גרם גבינת פטה כבשים קשה , מגוררת | |
100 גרם גבינת מוצרלה, מגוררת | |
1 חלבון ביצה | |
3 חלמונים (לכל אחד מהחצפורים) | |
חמאה מלמעלה מומלץ |
הוראות
1.
במיקסר עם וו לישה, נלוש יחד את הקמח, המים והשמרים במהירות נמוכה למשך 7–10 דקות עד לקבלת בצק אחיד. מוסיפים מלח ושמן זית ולשים עוד 5 דקות במהירות איטית מאוד.
בוצע
2.
מעבירים לקערה משומנת, מכסים ונותנים לבצק לנוח 20 דקות. מחלקים ל-3 כדורים שווים ומשאירים מכוסה עד השימוש – אפשר להשאיר בחוץ לעוד שעתיים או במקרר עד למחרת.
בוצע
3.
יצירת החאצ’אפורי: מרדדים כל כדור בצק לצורה אובלית. מפזרים גבינת מוצרלה לאורכו של הבצק, משאירים את המרכז ריק. מקפלים את שולי הבצק פנימה מעל הגבינה ומהדקים היטב. מסובבים את הקצוות ויוצרים צורת סירה.
בוצע
4.
מילוי ואפייה: מערבבים את הגבינות המגוררות עם החלבון ביצה ומניחים במרכז הסירה. ועכשיו שלב התוספות! תתפרעו עם כל התוספות שאתם אוהבים! אופים בתנור שחומם מראש ל-220 מעלות למשך 12-15 דקות עד שהגבינה מבעבעת והבצק שחום.
בוצע
5.
השלב הכי חשוב! מוציאים מהתנור, שוברים במרכז חלמון ביצה ומחזירים לעוד כמה דקות בתנור, מוציאים, מערבבים עם הגבינה החמה ונהנים מכל ביס!
בוצע
6.
בתאבון!

בוצע
כתיבת תגובה