דונאטס ביתיים שמכינים מבצק של סופגניות
אני מודה, סופגניות הן הקטע שלי – אבל הקטע של להכין אותן?פחות…
הבצק, ההתפחות, המילויים… זה פשוט מלא עבודה!
אז השנה החלטתי לקחת את אותו בצק אהוב של סופגניות ולפשט את התהליך עם דונאטס – טעים, קליל ומושלם לכל המשפחה.
השתמשתי ברינג מיוחד שהזמנתי מאלי אקספרס, שממש שדרג לי את החיים במטבח ועזר לי ליצור דונאטס מדויקים ויפים.
אם גם אתם רוצים קישור לרינג הזה – תכתבו לי “רינג” בתגובות ואשלח לכם בשמחה!
פרסמתי גם קישור בסטורי
ועכשיו, בואו ניגש למתכון ונכין יחד דונאטס מושלמים שאי אפשר להפסיק לאכול!
No Reviews
רכיבים
התאם מנות
1 כוס מים חמימים או חלב פושר | |
1 כף שמרים יבשים | |
0.5 כוס סוכר | |
ביצה L | |
50 גרם חמאה רכה חתוכה לקוביות (או מחמאה למתכון פרווה) | |
1 כף ערק או אלכוהול אחר | |
500 גרם (חצי קילו) קמח | |
1 ליטר שמן קנולה לטיגון | |
סוכר רגיל לציפוי |
הוראות
1.
נערבב בקערת מיקסר (או ידנית) את הקמח, השמרים, המים והסוכר עד שהכל נטמע היטב.
בוצע
2.
נוסיף את הביצה והחמאה, נמשיך ללוש עד שהחומרים מתאחדים, ואז נוסיף את כף הערק (לא חובה) ונלוש לפחות 10 דקות עד שהבצק הופך חלק וגמיש
בוצע
3.
נתפיח את הבצק בקערה מכוסה במגבת או ניילון נצמד למשך שעה וחצי עד שעתיים, עד שהוא מכפיל את נפחו.
בוצע
4.
נרדד את הבצק שתפח לעובי של כ-1 ס”מ ונקרוץ ממנו עיגולים בעזרת רינג.
בוצע
5.
במידה ואין לכם את המוצר של אלי אקספרס ניצור חור קטן במרכז כל עיגול בעזרת רינג קטן או פקק בקבוק.
בוצע
6.
נניח את הדונאטס על נייר אפייה, נכסה במגבת או ניילון נצמד, ונתפיח שוב למשך 20-30 דקות.
בוצע
7.
נטגן את הדונאטס בשמן עמוק שחומם ל-160-170 מעלות עד שהם זהובים משני הצדדים. נוציא בעזרת כף מחוררת ונניח על נייר סופג.
בוצע
8.
נטבול את הדונאטס שהתקררו מעט, בסוכר רגיל עד שהם מצופים היטב.
בוצע
9.
וזהו – יש לכם דונאטס אווריריים, יפים וטעימים במיוחד!
בוצע
10.
בתיאבון, ומחכה לראות את התוצרים שלכם!
בוצע
הערות
טיפים להצלחה מושלמת: נרדד את הבצק בעדינות כדי לשמור על אווריריות.
נתפיח את הדונאטס מספיק אחרי העיצוב – זה הסוד לאווריריות מושלמת.
נשמור על טמפרטורת שמן קבועה (160-170 מעלות) כדי למנוע מהדונאטס להישרף מבחוץ ולהישאר לא מוכנים מבפנים.
נשתמש ברינגים איכותיים כדי לקבל עיגולים מדויקים וחור אסתטי במרכז.
לגיוון, אפשר להוסיף ציפויים אחרים כמו שוקולד מומס, קרמל או אבקת סוכר – הכל הולך!
כתיבת תגובה