פאי גבינות ולימון מדהים לכבוד שבועות
אז שבועות יוצא בסביבות הסופש ולא תמיד יש לנו זמן לתנור או להכין באותו היום עוגה,
אז הכנתי פאי גבינות ולימון שמחזיק שלושה ימים במקרר,
שיהיה לכם קל להכנה,
את כל המרכיבים תוכלו להכין כבר יום לפני ללא צורך בתנור!
מה שמפתיע בו זה שהתחתית שלו עשויה מביסקוויטים עם חמאה
וזה מחזיק כלכך יפה בזכות הנייר אפייה העגול של הנמל שגיליתי לאחרונה ואני הולכת להשתמש בו כל חיי.
מקווה שתהנו 🙂
No Reviews
רכיבים
התאם מנות
1 נייר אפייה עגול קוטר 26 סמ של הנמל | |
500 גרם פתיבר לתחתית | |
200 גרם חמאה לתחתית | |
500 גרם גבינה לבנה 5-9% | |
250 מל שמנת מתוקה 38 אחוז | |
80 גרם פודינג וניל (שקית אחת) | |
20 גרם סוכר וניל של הנמל |
לקרם לימון
3 ביצים L | |
0.75(שלושתרבע) כוס סוכר לבן | |
10 גרם סוכר וניל של הנמל | |
1 גרידת לימון מלימון שלם | |
0.5 חצי כוס מיץ לימון (בדרכ יוצא מ2 לימונים) | |
0.25(רבע) כוס שמנת מתוקה 38 אחוז | |
לקישוט - סוכר וניל + אוכמניות טריות |
הוראות
1.
נכין את הקלתית - נטחן ביסקוויטים עד שהם ממש מפוררים (אם לא יהיו לנו חתיכות גדולות בקלתית והיא לא תחזיק ותתאחד) נוסיף חמאה מומסת ונערבב את הכל
בוצע
2.
בתבנית גבוהה עגולה 26 סמ נניח את הנייר אפייה העגול של הנמל (חוסך ים זמן עבודה)
נשטח את הקלתית שלנו ממש טוב וחזק על מנת שלא יתפרק לאחר מכן ויחזיק את המילוי
בוצע
3.
נערבב את מרכיבי המילוי גבינות ונשטח מעל הקלתית (בעדינות! שלא יתפרק)
בוצע
4.
נכניס למקרר ונתחיל לעבוד על הקרם לימון
בוצע
5.
בקערה חסינה לחום נשים את הביצים, הסוכר, סוכר וניל, גרידת הלימון, מיץ לימון והשמנת ונערבב היטב עד איחוד
בוצע
6.
נניח מעל בן מארי (סיר עם מים רותחים בעדינות) ונטרוף עם מטרפה ללא הפסקה עד שנוצר לנו מרקם של פודינג עבה שאם נעביר כף באמצע נראה הבדל ממקודם.
אם אתם רוצים ממש להיות מקצועיים תמדדו את החום, כשהפודינג מגיע ל78 מעלות הוא מוכן לגמרי! אפשר גם 80
אפשר לסנן את הקרם על מנת שיהיה יותר חלק, זה לא חובה ואני לא סיננתי
בוצע
7.
נכסה בנייר אפייה / ניילון נצמד שממש ייגע בקרם (כדי שלא יווצר עליו קרום) ונכניס לקירור לשעתיים במקרר
בוצע
8.
נכסה את הפאי גבינות בקרם לימון (אפשר לקשט איך שבא לכם) ונוסיף מעל סוכר וניל בקצוות, מעל הסוכר וניל נניח אוכמניות
בוצע
9.
וזה מוכן - ומושלם! חג שמח💜
בוצע
הערות
בשיתוף ממומן הנמל
כתיבת תגובה