אסאדו מדהים לחג הפסח ב3 דקות עבודה!
אסאדו מדהים לחג הפסח ב3 דקות עבודה!
אני אשמור בסוד כמה דקות עבדתם על זה😉 ואתם תרשימו את כולם!
אז אם אתם פוחדים להתעסק עם בשר ונתחים גדולים בגלל שתמיד חשבתם שזה לוקח ים זמן ומיומנויות
תשמחו לגלות שטעיתם!
המתכון הזה פשוט מנפץ כל מיתוס שהיה לכם על הבשר
אתם בסך הכל צריכים לבקש מהקצב שיביא לכם חתיכות עם לא הרבה שומן ושיחתוך לקוביות (לא חובה, אני השתמשתי גם בקוביות וגם בנתח גדול)
מכינים מרינדה מהירה, שמים את הכל בסיר שנכנס לתנור וזהו… תנו לתנור לעבוד בשבילכם!
רכיבים
התאם מנות
1.5 קילו בשר אסאדו | |
3-4 בצל לבן/סגול (השתמשתי בשניהם) | |
4 פטריות פורטובלו (אפשר גם שמפניון) | |
3 גזרים בכל מיני צבעים (אפשר גם רק כתום) | |
2 בטטות | |
10 שיני שום |
למרינדה
4 כפות סילאן | |
3 כפות חרדל דיז׳ון | |
1 כפית מלח | |
פלפל גס לפי טעם | |
5-6 שיני שום כתוש | |
צ׳ילי חריף לפי טעם - לא חובה |
הוראות
בתבנית שיכולה להכנס לתנור נשים את פרוסות הבצל, אני השתמשתי גם בבצל סגול וגם בבצל לבן,
נוסיף את כל שאר הירקות ונחתוך אותם בצורה גסה
נוסיף את האסאדו כשהצד של השומן פונה כלפיי מעלה (כדי למנוע ייבוש של הבשר)
נערבב את כל חומרי המרינדה בקערה- הסילאן,חרדל דיז׳ון, שום כתוש, מלח פלפל ואפשר גם צ׳ילי חריף
נשפוך מעל כל הבשר, נעסה את הבשר טוב טוב ונכניס לתוכו את המרינדה כמה שיותר
נסגור במכסה / נייר אלומיניום ונכניס לתנור על 200 מעלות שחומם מראש למשך 40 דקות
ננמיך את אש התנור ל170 ונמשיך לבשל את האסאדו עוד 3 שעות ו20 דקות
זה מושלם! טעים בטירוף! כלכך רך, טעים ומפוצץ בטעמים
אפשר להגיש לשולחן החג את המנה ישירות עם התבנית- יפה ומרשים בטירוף!
הערות
11 Comments
-
-
דודי
היי שיר נראה טיל!!!
האמת פעם ראשונה מתכוון להכין מתכון שלך אבל יש לך דברים יפים באתר יישר כח והרבה בהצלחה!
שאלה, האם התנור במצב טורבו או רגיל כל השעות האלה?
שאלה שנייה, האם אין צורך להוסיף מים? הכוונה אם אני מכין בשישי ורוצה לחמם בפלטה בשבת?-
מיכל
אפשר לבשל על האש במקום בתנור?
-
-
בני
המתכון עם הירקות עם התיבול מעולה.אני הוספתי יין אדום יבש.
-
בנימין
המתכון עם הירקות עם התיבול מעולה.אני הוספתי יין אדום יבש.
-
אודליה
הי שיר.
נראה מעולה , תודה!
האם לדעתך ילך גם עם בשר כתף או אונטריב?
היי מתכון מהדר תודה
ראיתי שלא הוספת מים בכלל- האם זה במכוון?