אוזני המן לפורים
אוזני המן עם טריק מטורף
טוב, אז איך נגיד את זה? אף פעם לא אהבתי אוזני המן, לא יודעת למה, כל פעם שטעמתי הן היו יבשות ולא טעימות
ואני יודעת שזה יכול להשמע ממש מתנשא, אבל אחרי שהכנתי את שלי- התחלתי לאהוב!
כאילו בתכלס… מה יש לא לאהוב בבצק פריך עם נוטלה
אז יאלה! בואו נכין
את המתכון ניתן להכין כפרווה
No Reviews
רכיבים
התאם מנות
1.5 כוסות + כף קמח | |
1 ביצה L | |
3 כפות מים | |
1 כפית סוכר | |
קורט מלח | |
100 גרם חמאה/ מחמאה חתוכה לקוביות | |
נוטלה \ כל ממרח שתרצו |
הוראות
1.
במיקסר נשים את הקמח, ביצה , מים, סוכר ומלח ונתחיל ללוש עם וו גיטרה,
תוך כדי לישה נוסיף את קוביות החמאה הקרה
נלוש על מהירות בינונית- גבוהה עד שנוצר לנו בצק יציב
בוצע
2.
בשלב הזה אפשר להכניס את הבצק למקרר, יותר קל לעבודה איתו אך זה לא חובה בכלל.
בוצע
3.
נחלק את הבצק ל3 חלקים (ככה נוכל לשמור על קור הבצק) ונרדד על משטח מקומח, נקרוץ עיגולים
בוצע
4.
עכשיו לטריק- לפעמים אוזני המן נפתחות בזמן אפייה, בשביל שזה לא ייקרה תקחו חלבון של ביצה ( כן הלבן) ותמרחו בקצוות, זה כמו ״ידביק״ את הקצוות
בוצע
5.
נוסיף באמצע איזה מילוי שנרצה, אני שמתי נוטלה וחמאת בוטנים, אפשר מה שתרצו
בוצע
6.
ניתן להבריש את האוזני המן בביצה כדי שייצאו יותר זהובות
בוצע
7.
להכניס לתנור שחומם מראש ל180 מעלות למשך 15-20 דקות
בוצע
8.
וזהו! מושלם חג שמח
בוצע
הערות
לפעמים אוזני המן נפתחות בזמן אפייה, בשביל שזה לא ייקרה תקחו חלבון של ביצה ( כן הלבן) ותמרחו בקצוות, זה כמו ״ידביק״ את הקצוות
כדי לקבל מרקם מושלם של נוטלה מומלץ להכניס את האוזני המן ל5-10 דקות למקפיא ורק אז לאפות, ככה עד שהנוטלה תפשיר כבר העוגיות יהיו מוכנות
כתיבת תגובה