עוגת בננות שוקולד צ'יפס מנחמת ברמות
העוגה האהובה עליי בעולם – עוגת בננות ושוקולד
כשהתגייסתי לצבא לשירות של בסיס סגור במהלך הקורס ממש התגעגעתי הביתה,
הייתי נשארת 12 ימים רצופים בבסיס וחוזרת רק ליומיים בבית, ואת רוב השבתות שלי ביליתי בצבא
הדבר היחיד שעודד אותי בכל הסיטואציה הזאת זה המיץ מנגו מהמכונות והעוגת בננות של אבא שלי,
עכשיו הסופה האפרורית הזאת הזכירה לי כמה אוכל יכול להיות דבר מנחם ומעודד
במיוחד בשביל זה אכיר לכם את העוגה האהובה עליי <3
שגם לכם יהיה משהו מנחם להעביר איתו רגעים פחות נחמדים
בנוסף, תמיד חסר לי משהו לנשנש ליד הקפה- והעוגה הזאת פותרת את הבעיה
עוגת בננות שוקולד צ’יפס 😍
No Reviews
רכיבים
התאם מנות
4-7 בננות כמה שיותר, יותר טעים | |
3 ביצים | |
200 גרם שמנת חמוצה | |
200 גרם חמאה מומסת | |
1 כוס סוכר ניתן להפחית | |
2 כוסות קמח | |
1 כפית אבקת אפייה | |
1 כפית תמצית וניל | |
1 כוס שוקולד צ'יפס מכל הסוגים |
ניתן להוסיף מעל
1 בננה |
הוראות
1.
בקערה לשים את כל המרכיבים
למעוך את הבננות, כמה שיותר יותר טעים!
להוסיף את הביצים ולשקשק
בוצע
2.
להוסיף מיכל שמנת חמוצה , חמאה מומסת ,סוכר וקמח לערבב היטב ולהוסיף כפית אבקת אפייה (10 גרם)
בוצע
3.
להוסיף תמצית וניל ושוקולד ולערבב היטב
לערבב טוב מלמטה ולשים לב שלא נשארות שאריות של קמח
בוצע
4.
לשמן תבניות אינגלייש קייק ולהוסיף חצי בלילה לכל אחת
בוצע
5.
לחצות בננה לחצי ולדחוף לאמצע הבלילה כך שאמצע הבננה מופנה החוצה
היא תתקמל בתנור ותוסיף טעם
בוצע
6.
להכניס לתנור שחומם 10 דקות מראש ל180 מעלות
ניתן לרסס מעל העוגה ספריי שמן אך לא חובה
בוצע
7.
להכניס לתנור ל40-50 דקות או עד שהעוגה משחימה ומוכנה מבפנים
ולטרוף!
בוצע
הערות
למי שממש רוצה לשדרג אפשר להכין קרמל מלוח ולהניח בתחתית התבנית עם בננות, לשים מעל את הבלילה ולהכניס לתנור- ממולץ לחלק לשתי תבניות!
לקרמל נשים כוס סוכר במחבת חמה, ננענע מעט מדי פעם על אש נמוכה עד שהסוכר מתחיל להתקרמל, לאחר שנוצר קרמל נוכל לגעת עם כף עץ (לפני זה לא לגעת!) נוסיף קורט של מלח ונוריד מהאש נוסיף 100 מל שמנת להקצפה 38% נערבב וזה מוכן! נסדר בתבנית את הבננות ונשפוך מעל את הקרמל ומעל את הבלילה!
כתיבת תגובה