פלפלים ממולאים של אמא יפה
המתכון הזה כל-כך אותנטי, קל וטעים
שאתם תתמכרו,
ותחשבו על זה,
ומה יותר טעים ממתכון של אמא?
יאללה לכו להכין
No Reviews
רכיבים
התאם מנות
7-10 פלפלים בינוניים - לשים לב שהם מהסוג שיושב טוב בסיר | |
3 כפות שמן | |
1 בצל בינוני | |
3-4 שיני שום ( לא חובה ) | |
500 גרם בשר טחון | |
מלח ופלפל לפי טעם | |
1 כף גדושה פפריקה מתוקה | |
0.5 כפית כורכום | |
3 עגבניות חתוכות לקוביות | |
1.5 כוסות אורז | |
0.5 כוס מים רותחים |
לרוטב
3 כפות רסק עגבניות | |
5-6 כוסות מים רותחים | |
1 כף מרק עוף אופציה | |
2 כפות פפריקה מתוקה | |
0.5 כפית כורכום | |
מלח ופלפל לפי טעם |
הוראות
1.
אמא ממש ממליצה לעשות אך לא חובה- לנקות היטב את הפלפלים ולשים אותם בסיר שבו הם יתבשלו בהמשך עם מעט מים לכסות ולבשל 5-10 דקות עד שהם רכים
בוצע
2.
בסיר בינוני נטגן בצל ושום נוסיף את הבשר הטחון ובעזרת כף מעץ נפתח ונטגן אותו מכל הצדדים
נוסיף את התבלינים, 3 עגבניות חתוכות לקוביות,
אמא משרה את האורז בקערה 10 דקות במים רותחים
נוסיף את האורז ומים,
נערבב היטב ונכסה למשך 20 דקות על אש נמוכה
בוצע
3.
נכין את הרוטב
בוצע
4.
לאחר שהאורז בשר מוכן ( הוא צריך להיות מבושל חצי בישול ולא רך) נפתח את הסיר ונקרר אותו מעט נסדר את המלית בתוך הפלפלים ונחזיר לסיר
בסיר קטן נשים רסק עגבניות, מים רותחים ותבלינים, נערבב היטב ונכסה על אש נמוכה למשך 20 דקות
בוצע
5.
בוצע
6.
לאחר 20 דקות נשפוך את הרוטב על הפלפלים, חשוב להכניס גם לתוך הפלפלים עצמם רוטב
נכסה ל20 דקות וזה מושלם!
טיפ שלי? אחרי יום במקרר הם אפילו עוד יותר טעימים
בוצע
7.
ונאכל בתאבון!
בוצע
הערות
אני הכי אוהבת את זה עם קצת עמבה וחומוס בצד וסלט חמצמץ של צנון
כתיבת תגובה