פסטה חמאת עגבניות חריפה

30 דקות

בינוני

2-3 סועדים רעבים

רוטב עגבניות חמאתי וחריף טעים בטירוף

עם מלא מלא תוספות משדרגות שמכינים בכמה דקות של עבודה
אתם הולכים להתאהב מבטיחה!!!

No Reviews

רכיבים

התאם מנות
פסטה – כל סוג שאוהבים ( + סיר עם מלח ומים לבישול )
25 גרם חמאה
4 שיני שום קונפי ( או שום רגיל פרוס)
3 כפות רסק עגבניות איכותי
1 קופסה אחת של עגבניות שלמות מקולפות או עגבניות מרוסקות
25 25 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות ( כן עוד חמאה )
0.5 חצי כפית מלח
0.5 חצי כפית צ׳ילי גרוס (לאוהבי חריף) אפשר גם להוסיף פלפל ירוק חריף
0.5 חצי כפית פטרוזיליה יבשה או טרייה קצוצה(אם זאת טרייה אז חופן )
תוספות מעל
חציל קטן + שמן לטיגון עמוק+ מלח
חצי כוס פירורי לחם + מלח
קרם פרש \ שמנת חמוצה

הוראות

1.

נתחיל עם החציל. אפשר פשוט לחתוך לקוביות ולטגן ישר בשמן עמוק, אבל למי שרוצה את התוצאה הכי קריספית ולא ספוגת שמן – נקלף, נפזר מעל מלח ונניח לו להזיע איזה רבע שעה. אחר כך מנגבים טוב טוב עם נייר סופג, ואז נטגן עד שהוא זהוב, רך בפנים וקראנצ’י בחוץ. אני הלכתי על הגרסה הפשוטה כי פירורי הלחם קריספיים מספיק

בוצע
2.

במחבת רחבה נשים חמאה ונחמם על להבה בינונית. נוסיף את שיני השום אם יש קונפי זה מושלם, אם לא – פשוט נפרוס דק שיני שום רגילות. ברגע שהשום משחים טיפה ונראה כאילו הוא מתחיל לרקוד בשמן – נוסיף את רסק העגבניות ונטגן אותו דקה-שתיים. זה השלב שמשחרר את כל הסוכר של הרסק ומעלה לו את הריח ברמות.

בוצע
3.

נוסיף את העגבניות – אם זה משומר, נמעך אותן קצת עם כף עץ; אם זה עגבניות טריות, נקצוץ ונכניס פנימה. נבשל כמה דקות עד שהרוטב מתאחד ונהיה סמיך. עכשיו נזרוק פנימה את החמאה הקרה בקוביות וניתן לה להיספג לאט לתוך הרוטב. נוסיף את התבלינים, מלח, צ’ילי גרוס למי שאוהב קצת חריף (אפשר גם פלפל ירוק בשלב של השום) , וגם את הפטרוזיליה. פה אפשר גם להוסיף צלפים למי שאוהב את הטוויסט המלוח-חמצמץ הזה.

בוצע
4.

במקביל, נבשל את הפסטה לפי ההוראות, רק חשוב לסנן רגע לפני שהיא מוכנה לגמרי – כדי שתסיים את הבישול בתוך הרוטב ותספוג את כל הטעמים. נעביר את הפסטה ישר למחבת עם הרוטב ונערבב טוב שהכל יתפוס.

בוצע
5.

לטאץ’ הסודי: נקפיץ פירורי לחם יבשים עם מעט מלח במחבת נפרדת עד שהם זהובים ושחומים. זה כל הסיפור של הקראנץ’ מעל.

בוצע
6.

בהגשה – נשים פסטה, מעליה נפזר חצילים מטוגנים, נשפוך קרם פרש או שמנת חמוצה לקצת רעננות ואז נזרוק מעל את הפירורי לחם הקריספיים.

בוצע
7.

המנה הזאת מושלמת כי היא משלבת הכל – רכות, חמיצות, חמאה, חריפות, קריספיות, רעננות. כל ביס מרגיש כמו ואו אחד גדול היא לא מסובכת אבל מלאה בטעם. והכי חשוב היא גורמת לכל הבית להריח כמו מסעדה באיטליה.

בוצע
8.

בתאבון! שתפו אותי איך יצא

בוצע

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *