קונכיות בולונז ואו!

10 דקות עבודה 45 דקות כולל הכל

סופר קל

4-5 סועדים

המנה הכי טעימה, מנחמת ומושלמת לצהריים או לערב רומנטי בבית.

פסטה ענקית שכל כדור בשר נכנס לתוכה כמו חיבוק. הכי וואו שיש!

No Reviews

רכיבים

התאם מנות
1 חבילת פסטת קונכיות ענקיות (אפשר גם פנה/פרפלה אם אין)
500 גרם בשר טחון
1 בצל בינוני מגורד וסחוט מנוזלים
0.5 חצי כפית בהרט
0.5 חצי כפית מלח
0.25 רבע כפית פלפל שחור
1 כף שמן זית
5 שיני שום כתושות
3 כוסות עגבניות מרוסקות (או 4 עגבניות טריות מגורדות)
1 כף רסק עגבניות
חופן בזיליקום טרי (או כפית יבש אם אין)
תבלינים לרוטב : חצי כפית מלח, רבע כפית פלפל שחור, כפית פפריקה מתוקה

הוראות

1.

נתחיל בכדורי הבשר: נערבב את הבשר עם הבצל הסחוט (כדי שלא ירטיב מדי את התערובת), נוסיף את הבהרט, המלח, הפלפל ונלוש טוב עד שהתערובת מרגישה יציבה, אחידה, ורכה. נטבול את הידיים במים ונגלגל כדורים לא גדולים מדי, כדי שייכנסו יפה לתוך הפסטה אחר כך.

בוצע
2.

בשלב הזה נביא סיר עם מים רותחים ומלח ונבשל את הקונכיות רק ל־3–5 דקות, לא יותר. אנחנו רוצים שהן יתרככו טיפונת אבל יישארו יציבות הן עוד יתבשלו ברוטב, ואנחנו לא רוצים שיתפרקו. נסנן ונשטוף במים קרים כדי לעצור את הבישול. (זה לא שלב חובה)

בוצע
3.

בסיר רחב נטגן כף שמן זית עם שיני השום עד שיש ריח מדהים - לא לשרוף! כשהשום מזהיב טיפה, נוסיף את רסק העגבניות ונערבב אותו טוב עם השמן והשום. זה שלב סופר חשוב לפתוח את הרסק בשמן זה מה שנותן לרוטב עומק וטעם של מסעדה. גם את התבלינים נפתח בתוך כל הדבר הזה!

בוצע
4.

נוסיף עכשיו את העגבניות המרוסקות, הבזיליקום, מלח ופלפל. נערבב טוב, ניתן לזה לרתוח ואז ננמיך ונבשל את הרוטב 10–15 דקות על אש נמוכה שיתרכז ויעמיק בטעמים. אם צריך – מוסיפים קצת מים רותחים תוך כדי.

אני אוהבת להוסיף הבזיליקום ממש עם הגבעול ככה אני יכולה להוציא אותו בקלות
בוצע
5.

בזמן שהרוטב מתבשל, נמלא כל קונכייה בכדור בשר קטן ונניח אותן בזהירות בתוך הרוטב. אם צריך – נוסיף עוד קצת רוטב או מים כך שהן כמעט מכוסות. נבשל הכל יחד על אש נמוכה עוד 20–25 דקות עם מכסה סגור חלקית.

בוצע
6.

לקראת הסוף נוריד את המכסה, נעלה טיפונת את האש וניתן לרוטב להסמיך.

בוצע
7.

ככה בדיוק מקבלים פסטה שהיא בול הרוטב עמוק, הכדורים רכים, והקונכיות סופגות טעם בלי להתפרק. הכול קורה בסיר אחד, אבל בטעם של שעתיים עבודה

בוצע
8.

בתאבון!

בוצע

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *