קובה סלק הכי אותנטי עם ליהיא גרינר
מי שעוקב אחרי יודע שליהיא גרינר היא כבר כמו חברה בשבילי – ולא רק זה, היא גם הייתה הדולה שלי!
אז הפעם החלטנו לבלות יחד במטבח ולהכין את אחת המנות האהובות עליי – קובה סלק.
ככה תכינו קובה סלק עם מרק חמוץ-מתוק עשיר,
קובות רכות שלא מתפרקות,
וטעמים מאוזנים שכל המשפחה אוהבת!
זה מתכון פשוט שמתחבר לכל שולחן משפחתי וילדים עפים על זה, במיוחד כשמגישים עם אורז לבן!
אם אתם מחפשים מתכון ביתי קל ומרשים,
זה המתכון המושלם בשבילכם!
ואל תשכחו לשתף אותי ואת ליהיא איך יצא לכם.
No Reviews
רכיבים
התאם מנות
500 גרם סולת | |
420 מ”ל מים (¾ 1 כוסות) | |
1 כפית מלח | |
400 גרם בשר טחון | |
25 גרם מרגרינה רכה (לא חובה, אפשר להחליף ב-2 כפות שמן ניטרלי) | |
1 כף בהרט | |
2 בצלים מגוררים על פומפייה וסחוטים היטב |
מצרכים נוספים (למרק):
2 כפות שמן | |
2 בצלים חתוכים גס | |
6 גבעולי סלרי עם העלים, קצוצים | |
3 עגבניות מגוררות | |
2 כפות רסק עגבניות | |
6 סלקים קלופים ופרוסים לעובי של 2 ס”מ | |
מים (למילוי הסיר עד כיסוי הסלק) | |
3 כפות סוכר | |
0.5 כפית מלח לימון (או 80 מ”ל מיץ לימון) | |
2 כפות מלח |
הוראות
1.
להכנת המרק:בסיר רחב נשים את השמן ונחמם על אש בינונית. נוסיף את הבצל הקצוץ ונאדה עד שהוא הופך לזהוב ורך ( לא חובה אבל מוסיף ! ) נוסיף את גבעולי הסלרי הקצוצים, העגבניות המגוררות ורסק העגבניות, ונערבב היטב עד שהתערובת מתחברת. נוסיף את פרוסות הסלק, נערבב שוב ונמלא מים עד שהסלק מכוסה לגמרי. נביא את הסיר לרתיחה, נוסיף סוכר, מלח לימון (או מיץ לימון), ומלח. נבשל את המרק על אש בינונית-נמוכה במשך כ-15 דקות.
בוצע
2.
הכנת המעטפת: בקערה נערבב את הסולת יחד עם המים והמלח עד שמתקבל בצק אחיד וגמיש. ניתן לבצק לנוח במשך 10 דקות, כדי שיספוג את כל הנוזלים.
בוצע
3.
בקערה גדולה נשים את הבשר הטחון. נוסיף את המרגרינה (או השמן), הבהרט והבצל שסחטנו היטב מנוזלים. נערבב את הכל היטב בעזרת הידיים עד שניצור תערובת אחידה ומעט דביקה
בוצע
4.
ניקח חתיכת בצק קטנה, נשטח אותה בעדינות בידיים ונניח במרכז כדור מהמילוי. נסגור את הבצק סביב המילוי, נגלגל בין הידיים עד שנוצרת קובה עגולה ואחידה. נחזור על הפעולה עם כל הבצק והמילוי.
בוצע
5.
בישול הקובות במרק: נוסיף את הקובות בעדינות לתוך המרק המבעבע, אחת אחת, כדי שלא יתפרקו. נבשל על אש בינונית במשך 30 דקות, עד שהקובות מתרככות וסופגות את כל הטעמים של המרק.
בוצע
6.
מומלץ להגיש את הקובות יחד עם אורז לבן שמאזן את החמיצות של המרק ומוסיף ביס מושלם לכל מנה.
בוצע
7.
ספרו לי איך יצא לכם!
בוצע
8.
בתאבון!
בוצע
הערות
טיפ מאתנו:תנו לקובות לנוח בתוך המרק אחרי כיבוי האש לפחות 10 דקות – זה רק משפר את הטעם.
כתיבת תגובה