סציבי גיאורגי!

שעה וחצי

בינוני

6 מנות

נפגשתי עם חמי היקר לבשל לכם מתכונים גרוזיניים!
הוא מומחה בזה!

ואחד המאכלים הטעימים שיש למטבח הוא סציבי,
מרק אגוזים קר שמכיל בתוכו עוף , אגוזים ומלא כוסברה!

No Reviews

רכיבים

התאם מנות
1 ציר עוף ( אם ממש אין ברירה אפשר להשתמש במים)
7 ירכיי עוף
מלח
מעט תבלין גריל עוף (רק בשביל הצבע)
1 כף שמן ניטרלי (קנולה/חמניות)
למרק:
1 קילו אגוזי מלך
1 כפית מלח
0.5 חצי כפית פלפל שאטה (לפי טעם)
2 כפיות גדולות חמלי סונלי (תבלין גרוזיני)
2 כפיות גדולות אוצחו סונלי (תבלין גרוזני)
0.5 כפית תבלין הפרח האדום
1 כפית כוסברה טחונה
7-8 שיני שום
0.25 כוס ציר עוף
2 בצלים בינוניים ( או 1 גדול )
0.25 כוס חומץ
3 כוסות מים רותחים

הוראות

1.

ננקה היטב את העוף ונתבל במלח וממש מעט פפריקה, נוסיף מעל שמן ניטרלי ונמרח את הכל על העוף

בוצע
2.

נכניס לתנור שחומם מראש ל200 מעלות על מצב גריל טורבו למשך 55 דקות ו/או עד שהעוף מקבל צבע זהוב!

בוצע
3.

בזמן הזה נכין את המרק אגוזים

בוצע
4.

נטחן את אגוזי המלך למעין עיסה כפי שמוצג בסרטון ונחלק לחצי את הכמות

בוצע
5.

חצי אחד מהאגוזים נעביר לקערה ונוסיף את התבלינים המיוחדים

בוצע
6.

נכתוש את השום דק דק דק עד שיש בו נוזל ונוסיף גם לתערובת.

בוצע
7.

נערבב את כל המרכיבים במשך כ10 דקות, ממש כמו לישה. במהלך הלישה נוסיף מעט ציר עוף וכשהוא נספג באגוזים נוסיף עוד, אנחנו רוצים להגיע למצב שהאגוז מוציא את השומניות שלו ולאט לאט ממש נראה את השמן. בגיאורגיה האגוזים הרבה יותר שומניים ובארץ טיפה יותר קשה להוציא את השמן אבל ננסה בכל מקרה.

בוצע
8.

הבצק שנוצר מהאגוזים צריך להיות ממש אלסטי, במידה וחסר נוזל נוסיף ציר עוף.

בוצע
9.

נרים את כל מה שנוצר מהאגוזים ונלחץ על הכל עד שנוכל לחלץ את השמן של האגוזים, נשמור את השמן שהוצאנו בצד.

בוצע
10.

נחתוך את הבצל דק ונשים במחבת שחוממה היטב, ללא שמן מעל נוסיף מעט ציר עוף ונערבב עד שהבצל מקבל צבע שקוף נוסיף למחבת את שארית האגוזים (החצי השני והלא מתובל שקצצנו) ונוסיף מעט מהתבלינים שלנו. (בערך כרגע כפית מכל דבר)

בוצע
11.

לאחר שבישלנו את הכל נאחד את כל מה שיצרנו, האגוזים המתובלים והבצל עם האגוזים , בשלב הזה נהוג לבשל את הכל בסיר עם מים רותחים/ ציר עוף רותח אבל לחמי דניאל יש טריק! הוא טוחן את הכל יחד עם מים רותחים במעבד מזון / בלנדר ומקבל את אותה התוצאה

בוצע
12.

תוך כדי הטחינה בבלנדר נוסיף רבע כוס חומץ.

בוצע
13.

העוף כבר מוכן! נסדר את חצי מהעוף הצלוי שלנו בצלחת עמוקה ונשפוך את הרוטב שנוצר לנו מעל, נוסיף עוד עוף ושוב את הרוטב

בוצע
14.

מעל נפזר את שמן האגוזים שיצרנו ונכניס למקרר

בוצע
15.

זה מאכל שאוכלים קר! במידה ותטעמו בשלב הזה תרגישו שהטעמים חזקים, לאחר קירור הכל מתאזן

בוצע
16.

בתאבון!

בוצע

הערות

ניתן למצוא את התבלינים הגיאורגיים כמעט בכל חנות גיאורגית, במידה ולא מצאתם ניתן להשתמש רק בכוסברה טחונה.
חשוב מאוד שהמים בבלנדר יהיו רותחים

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *