הפירה הכי טעים בעולם!

שעה הכנה

בינוני

4-5 סטעדים

אתם לא מבינים כמה זה טעים!

אתם הולכים להתאהב בפירה הקרמי והקטיפתי הזה, כמו במסעדות.

הפירה של רובושון שישנה לכם את חוקי המשחק

מחפשים את הפירה המושלם? כזה שהוא חלק, אוורירי ונמס בפה?

הפירה הזה יגרום לכם לשכוח מכל פירה אחר!

במתכון הזה תקבלו תוצאה קטיפתית וסופר מפנקת,

עם מרקם מושלם שיגרום לכל ביס להיות חוויה.
אל תתפשרו על פירה רגיל – נסו את הפירה הכי טוב שהכנתם אי פעם!

No Reviews

רכיבים

התאם מנות
1 ק”ג תפוחי אדמה מזן ראטה (או דזירה/יוקון גולד)
200 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות
200 מ”ל שמנת מתוקה
200 מ”ל חלב חם
מלח גס (לאפייה)
מלח דק (לטעם)

הוראות

1.

מחממים תנור לחום הכי גבוה שאפשר (220-250 מעלות). שוטפים את תפוחי האדמה היטב ומשאירים עם הקליפה – הקלייה שלהם תיתן עומק טעמים משוגע. אם רוצים, אפשר להניח אותם על מצע של מלח גס שיעזור לספוג לחות ולתת להם מרקם מושלם.

בוצע
2.

אופים את תפוחי האדמה כ-45 דקות, עד שקליפתם מתקשה ומתבקעת קלות, והם סופר רכים בפנים. איך יודעים שהם מוכנים? נועצים סכין – אם היא מחליקה פנימה בלי התנגדות, זה סימן שהם מושלמים.

בוצע
3.

מוציאים את תפוחי האדמה מהתנור, פותחים אותם באמצע ומרוקנים את התוכן לקערה בעזרת כף. רוצים את המרקם הכי חלק שיש? זה הרגע להעביר את הפירה דרך מסננת דקה או מועך פירה – זה מה שנותן לו את הטקסטורה הקטיפתית.

בוצע
4.

במקביל, מחממים חלב ושמנת עד שהם חמימים אבל לא רותחים. מתחילים להוסיף אותם בהדרגה לתפוחי האדמה תוך ערבוב מתמיד. עכשיו נכנסת הכוכבת – החמאה הקרה! מוסיפים אותה לאט-לאט, ונותנים לה להיטמע לחלוטין . השיטה הזו מבטיחה פירה אוורירי ולא כבד מדי.

בוצע
5.

בסוף טועמים, מתקנים מלח (אם צריך), וזהו – יש לכם את הפירה הכי טעים שתכינו אי פעם.

בוצע
6.

זה לא עוד פירה, זה ה-פירה. הטכניקה של רובושון יוצרת מרקם חלק, אוורירי וקרמי שאין לו תחרות. השיטה עם החמאה הקרה הופכת את זה לפינוק אמיתי, כזה שהופך כל מנה שלידו למיותרת. תזהרו – זה ממכר!

בוצע
7.

בתאבון!

בוצע

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *