עוגת ביסקוויטים של אמא יפה
15 דקות עבודה + כמה שעות קירור (רצוי לילה)
קַל
מתאים ל־10 סועדים (או 2 עם כפית שלא יכולים לעצור)
זה מתכון שבעזרת השם יילך איתי דורות
הוא כלכך טעים והוא הכי בית
והכי כיף?
הוא כלכך קל להכנה,
מצרכים שיש לנו תמיד בבית וכל-כך כל-כך טעים
אפשר לשמור במקרר אפילו לכמה ימים!
ככה שאפשר להכין מראש ושוב, טעים ברמות
היא לא דורשת אפייה ולא מצריכה כישורי קונדיטוריה הכי בית בעולם
No Reviews
רכיבים
התאם מנות
1.5 פתיבר ביסקוויטים (חבילה וחצי–שתיים) | |
500 מ”ל שמנת מתוקה להקצפה | |
2 חבילות אינסטנט פודינג וניל | |
1.5 כוס וחצי חלב קר | |
0.5 חצי חבילת שוקולד מריר לגירור מלמעלה |
לנס קפה
2 כפיות נס קפה | |
0.5 חצי כוס מים רותחים | |
מעט חלב |
הוראות
1.
נתחיל מלהכין את הנס קפה: בכוס רגילה עם ידית (כן, בדיוק הכוס הזאת של הקפה של הבוקר), נשים 2 כפיות נס קפה ונשפוך מעל מים חמים, נערבב ונוסיף קצת חלב
אחר כך נעביר לצלחת עמוקה.
זה יהיה האמבט שלנו לביסקוויטים
נחכה שיתקרר מעט
בוצע
2.
נכין תבנית בינונית מאלומיניום בערך בגודל 25X30 ס”מ ונתחיל לסדר שכבת ביסקוויטים שטבלנו בתחתית, חשוב לטבול רק לכמה שניות וצד אחד.
בוצע
3.
בו זמנית נכין כבר את הקרם! בקערת מיקסר (או ידנית אם בא לנו חיטוב ), נקציף את השמנת המתוקה עם 2 חבילות אינסטנט פודינג וניל וכוס וחצי חלב קר. הקרם צריך להיות יציב, סמיך ונעים כזה שאם נעביר עליו כף, תישאר תלולית. אם הוא דליל עוד כמה דקות הקצפה.
בוצע
4.
נמרח את הקרם על הביסקוויטים, אמא שלי אוהבת לעשות 3 שכבות אבל אפשר יותר אז ביסקוויטים, קרם וכן הלאה
בוצע
5.
נסיים בגירוד של חצי חבילת שוקולד מריר מלמעלה – כמה שיותר, יותר טוב.
בוצע
6.
וזה מוכן!!! בכמה דקות בודדות של עבודה
בוצע
7.
נכניס לקירור של כמה שעות אם יש סבלנות, עדיף לילה. זה נותן לכל השכבות להתאחד כמו שצריך, ולקרם להתייצב בצורה מושלמת.
בוצע
8.
זאת עוגה ממש מפנקת, היא נוסטלגית, היא טעימה ברמות של לא להפסיק ליישר… והיא פשוט עוגת הביסקוויטים שכולם יריבו על הפינה עם הכי הרבה קרם. בלי תנור ו3 דקות עבודה
בתאבון!
בוצע
הערות
• טובלים את הביסקוויטים רק בצד אחד ובמהירות הם סופגים מהר!
• הקרם חייב להיות יציב – אל תעצרו את ההקצפה מוקדם מדי.
• תנו לה קירור רציני הכי טוב לילה שלם, אבל מינימום 4 שעות.
• אפשר לגוון עם שכבת שוקולד נמס או שוקולד חלב לגרוד למעלה מי שאוהב יותר מתוק.
• הביסקוויטים הכי טובים הם הפשוטים – לא ללכת על פתיבר בטעמים.
כתיבת תגובה