ריזוטו פתיתים לימוני עם ארטישוק!

10 דקות

סופר קל

4 מנות

המנה שאתם חייבים להכין!

זזאת אמנם נראית מנה של מסעדה אבל היא לוקחת 10 דקות והיא מדברים שאלתרתי מהמקרר!
את המנה הזאת אתם חייבים להכין ואתם הולכים להתמכר לכל העניין הזה של ריזוטו פתיתים
כשהייתי בספרד לפני שלוש שנים טעמתי את זה בכל מסעדה וזה פתח לי עולם! זה כל-כך טעים, נגיש ומהיר להכנה
הפעם השתמשתי בארטישוק וגרידת לימון אבל יש לי בעמוד ובבלוג עוד הרבה מתכונים מגוונים לזה!
תנסו לא תצטערו 😉

No Reviews

רכיבים

התאם מנות
2-3 כפות שמן ניטרלי (אפשר גם שמן זית)
25 גרם חמאה קרה
2-3 ארטישוקים שלמים מצנצנת חתוכים לקוביות
1 גרידת לימון מלימון שלם
2 כוסות פתיתים מכל סוג
מלח&פלפל לפי טעם
0.25 רבע כפית צ׳ילי חריף
0.25 רבע כפית אגוז מוסקט
6 כוסות ציר ירקות / מים רותחים / מים + כף אבקת מרק שאוהבים
100 מ״ל שמנת 38% אחוז

הוראות

1.

במחבת רחבה נשים שמן וחמאה , נוסיף מעל את הארטישוק שחתכנו ונצרוב אותו טוב טוב עד שנהיה לו צבע יפה של קרמול

נוסיף מעל גרידת לימון ונערבב היטב
בוצע
2.

נוסיף את הפתיתים ונעטוף אותם בארטישוק ובשומן שבמחבת, ניתן להם להצרב מעט למשך 2-3 דקות ונתבל במלח,פלפל, צ׳ילי חריף ואגוז מוסקט

בוצע
3.

נוסיף את המים / ציר שלנו בהדרגה ונערבב כל הזמן, אני הוספתי בכל פעם 2 כוסות ושהן התאדו כפי שמוצג בסרטון הוספתי עוד

בוצע
4.

כשהפתיתים הגיעו למרקם כמו של ריזוטו ( רך אך נגיס ) נכבה את האש ונוסיף שמנת וחמאה קרה

נערבב היטב ונגיש!
בוצע
5.

ממש מומלץ בעיניי להגיש עם עוד צ׳ילי חריף מעל ושמנת קרה קרה מהמקרר! הניגודיות בין החום של הריזוטו לכף הקרה של השמנת פשוט מדהימה!

בוצע
6.

בתאבון❤️

בוצע

הערות

* ניתן להוסיף עוד חמאה קרה בסוף הבישול למרקם

רוצים עוד מכל היאמי הזה?

השאירו את המייל שלכם ואני אדאג לשתף אתכם בעדכונים ומתכונים חדשים

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

כבר שמעתם על הקורס הדיגיטלי שלי?
הלב על השולחן!

קוד קופון להנחה בלעדית לחברי הבלוג shir10