חצילים מוחמצים ״טורשי״ כמו בעיראק😉

15 דקות עבודה + שלושה ימים המתנה

בינוני

חצילים מוחמצים ״טורשי״ כמו בעיראק😉
של אבא משה שלי האחד והיחיד!

No Reviews

רכיבים

התאם מנות
15-20 חצילים קטנים
1 כף מלח
מים עד כיסוי
10-15 שיני שום קלופות חתוכות לפרוסות דקות
צרור נענע
צרור שמיר
1 כוס חומץ (למי שממש אוהב טעים חמוץ ניתן להוסיף עוד חצי כוס)
3 כוסות מים + 3 כפיות גדושות מלח

הוראות

1.

נשטוף היטב את החצילים הקטנים ונחצה אותם בתחתית , נחצה ל2 אבל לא עד הסוף, ככה שהחציל נשאר עדיין מחובר. אם החציל גדול יותר אפשר לעשות 2 חתכים ואז יהיה לנו 4 חלקים

בוצע
2.

נשים את החצילים בסיר רחב ונוסיף מעל מים ומלח בנדיבות (בערך כף) נביא לרתיחה ונבשל כ10 דקות

בוצע
3.

לאחר שהחצילים התרככו נסנן את המים, נשפוך מעל מים קרים כמה פעמים על מנת לקרר את החצילים

לאחר שהחצילים קרים ניתן להתחיל לעבוד!
בוצע
4.

נפתח את החצילים ונשים באמצע פרוסת שום, קצת נענע וקצת שמיר

נסגור את החציל ונניח בקערה מעוקרת (כזאת ששפכתם עליה מים רותחים כדי להימנע מחיידקים)
בוצע
5.

נניח את החצילים צפופים אחד על השני, נשפוך מעל את החומץ והמים עם המלח , נסגור ונשקשק היטב

בוצע
6.

נניח בחוץ ( אפשר ממש על אדן החלון ) למשך שלושה ימים לאחר שלושה ימים נשים במקרר ואפשר להתחיל לאכול😍

בוצע

רוצים עוד מכל היאמי הזה?

השאירו את המייל שלכם ואני אדאג לשתף אתכם בעדכונים ומתכונים חדשים

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

כבר שמעתם על הקורס הדיגיטלי שלי?
הלב על השולחן!

קוד קופון להנחה בלעדית לחברי הבלוג shir10